Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Šīs nedēļas nogalē (6. un 7. jūnijā) Ungārijas pilsētā Estergomā startēs Eiropas čempionāts regbijā 7 A divīzijā. Starp 10 komandām ir arī Latvijas izlase.

Latvijas valstsvienība ielozēta B grupā kopā ar Kipras, Zviedrijas, Dānijas un Čehijas izlasēm. Sacensības Ungārijā būs tikai pirmais Eiropas čempionāta posms. Pēc tam vēl paredzēts līdzīgs sabraukums Polijā no 20. līdz 21. jūnijam. Šie turnīri ietilpst arī kvalifikācijā 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Saistībā ar Latvijas izlases startu trešdien, 3. jūnijā, tika rīkota preses konference, kas notika viesnīcā "Mercure". "Kā vienmēr, pulcējamies pirms izlases atbildīga starta," teica Latvijas Regbija federācijas prezidents Aleksandrs Zuments. "Esam noilgojušies pēc septītnieka uzvarām. Protams, nevar noliegt, ka ir daudz traumētu spēlētāju, daudzi citi nevar piedalīties citu iemeslu dēļ, tomēr jācīnās par katru laukuma kvadrātcentimetru, par katru kvadrātmetru. Manuprāt, Latvijas izlasei līdz šim pietrūkst agresivitātes."

"Eiropas čempionātam sākām gatavoties ļoti agri," paziņoja Latvijas izlases galvenais treneris Edmunds Ščavinsks. "Kopā nācām jau janvārī, tūlīt pēc gadu mijas. Šis tas neizdevās, jo spēlētāji paralēli spēlē arī regbiju 15, dažiem bija arī mikrotraumas. Tomēr, ja salīdzinām ar pagājušo gadu, spēlētāji ir vairāk sagatavoti tīri fiziski, kā arī ir līdzvērtīgas maiņas. Ir arī jauni un interesanti spēlētāji."

"Liels ieguvums bija turnīrs Maskavā," piebilda Latvijas izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis. "Varējām darbībā izvērtēt savas kļūdas. Lielākā negācija šogad ir daudzās traumas, bet pozitīvais moments ir salīdzinoši atjauninātais sastāvs."

Latvijas izlases sastāvs startam Estergomā (Ungārija): Ainārs Bērziņš, Kristaps Bērziņš, Reinis Pepa, Valters Raņķis, Norberts Bekmanis, Artūrs Kisle (Visi RFC "Livonia"), Elmārs Šefanovskis, Emīls Balodis, Emīls Cēburs, Toms Asejevs (Visi RK "Miesnieki"), Nauris Bērziņš (RK "Ovāls"), Dāvis Bajārs (RK "Fēnikss).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!