Foto: LETA
Latvijas Regbija federācija (LRF) turpina apliecināt sevi kā haotiskāko sporta organizāciju Latvijā pēdējos gados – Uzņēmumu reģistrā (UR) atkal nav reģistrēta jaunievēlētā valde un tās priekšsēdētājs, bet oktobrī risināsies kārtējais ārkārtas kongress.

Maija vidū vēl vienā kongresā pēc dažādām aizkulišu cīņām Aivars Pilenieks ar minimālu balsu pārsvaru saglabāja savu amatu uz vēl četriem gadiem, vēlēšanās apsteidzot Kārli Ventu (attēlā) un Juri Silovu. Pilenieks gan amatā netika apstiprināts, jo biedri neievēlēja valdi, noraidot Pilenieka izvirzītos kandidātus.

Tā kā nesanāca ievēlēt valdi, tad nācās rīkot jaunas vēlēšanas. Jau tad – it kā pēc UR ieteikuma – tika veiktas izmaiņas LRF statūtos, kam vajadzēja pavērt drošāku ceļu uz prezidenta un valdes vēlēšanu iznākumu oficiālu apstiprināšanu.

Jūlijā par LRF prezidentu ievēlēja Ventu, bet arī viņa virzītā valde neguva atbalstu, līdz ar to LRF izsludināja vēl vienas vēlēšanas. Augustā notikušajās vēlēšanās atkal uzvarēja Vents, kuram vēlāk jau citā ārkārtas kongresā izdevās iegūt biedru atbalstu saviem valdes kandidātiem – valdē tika ievēlēti Andrejs Šilinskis, Zane Sirsniņa-Kukaine, Kārlis Sarkans un Edgars Cīrulis.

Tomēr arī šī valde nav apstiprināta UR, līdz ar to izsludinātas jaunas vēlēšanas – šoreiz biedri prezidentu un valdi centīsies atrast 7. oktobrī.

UR informēja portālu "Delfi", ka pēdējās izmaiņas gan vēl nav izskatītas, bet kopumā bijušas četras reizes, kad LRF vēlējās veikt izmaiņas.

"Kopš jūnija federācija Uzņēmumu reģistrā ar pieteikumu par izmaiņu valdes sastāvā, valdes priekšsēdētāja (prezidenta) reģistrāciju ir vērsusies trīs reizes un tostarp divas reizes par izmaiņu statūtos reģistrāciju," skaidro UR sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Zandfelde. "Valsts notārs ir atlicis pieteikto izmaiņu reģistrāciju, konstatējot, ka iesniegtie dokumenti neatbilst normatīvo aktu prasībām, tajā skaitā pēc dokumentos norādītās informācijas ir secināts, ka sasaucot biedru sapulces un to norisē nav ievērotas normatīvo aktu prasības, kā arī dokumenti ir papildināmi ar Biedrību un nodibinājumu likumā noteikto informāciju. Ceturto reizi biedrības pieteikums izmaiņu reģistrācijai Uzņēmumu reģistrā saņemts 16. septembrī un šobrīd dokumenti ir izskatīšanā."

Līdz ar to šobrīd LRF juridiski joprojām vada Pilenieks, kura vadīšanas termiņš pēc LRF jaunajiem statūtiem beidzās 2022. gada 20. jūnijā. Kopā ar Pilenieku valdē šobrīd juridiski vēl ir Aigars Ameters un Māris Zeltiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!