Foto: Zigismunds Zālmanis
Latvijas Regbija federācijas (LRF) valde otrdien nolēma atteikt valsts čempioniem RK "Miesnieki" dalību Latvijas čempionātā klasiskajā regbijā, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Jau ilgāku laiku regbija sabiedrībā notiek nesaskaņas, šogad Latvijas kausa izcīņā notika tikai finālspēle, bet joprojām nav zināms, kad sāksies Latvijas čempionāts. Lai gan nav skaidrība par Latvijas čempionāta norisi, LRF otrdien lēma atteikt valsts čempioniem "Miesnieki" dalību sacensībās. LRF kā galveno atteikuma iemeslu min "Miesnieku" nevēlēšanos pielāgot spēlēšanu Baltijas līgā vietējām sacensībām, par prioritāti kluba spēļu kalendāra plānošanā izvirzot dalību ārvalstu sacensībās.

Tāpat ar šo lēmumu daudzkārtējiem Latvijas čempioniem liegts pārstāvēt LRF starptautiskās sacensībās, tai skaitā 12. maijā Sanktpēterburgā plānotajā turnīrā. "Miesnieku" komandai gan ir atļauts piedalīties regbija 7 vietējās sacensībās un kluba pārstāvjiem nav liegta dalība Latvijas izlases treniņos un spēlēs.

Kā portālam "Delfi" sacīja viens no "Miesnieki" treneriem, kluba prezidents Uldis Bautris, viņš oficiāli par lēmumu uzzinājis pirms dažām stundām, lai gan otrdien notikušajā LRF valdes sēdē piedalījies "Miesnieku" pārstāvis Kristaps Andersons.

"Uzrakstījām iesniegumu, kur apstrīdam šo lēmumu, jo gribam piedalīties Latvijas čempionātā. Tā kā mēs neviens sapulcē nebija, nezinu, kas par iemesliem ir mūsu izslēgšanai. Sacensībām šobrīd nav ne nolikuma, ne kalendāra, ir tikai projektā spēļu kārtas saliktas, bet nav pateikts, kas ar ko spēlē. Kā mēs varam saskaņot kalendāru (spēlēšanu Baltijā un Latvijā), ja tāda kalendāra vispār nav," sašutis ir Bautris.

Bautris pagaidām nemācēja neko teikt par kluba nākamiem soļiem, jo "Miesnieku" valde vēl nav redzējusi LRF oficiālo lēmumu par dalības liegšanu Latvijas čempionātā.

Ja LRF lēmums paliks spēkā, tad šogad Latvijas čempionātā, visticamāk, Latvijas čempionātā "lielajā" regbijā piedalīsies trīs komandas – "Garkalne/Livonia", "Eži/EK Sistēmas" un "Jūrmala".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!