Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien cieta negaidītu zaudējumu Prāgas "International" turnīra pirmajā kārtā, atzīstot astoņpadsmitgadīgās Anastasijas Potapovas pārākumu 6-2, 3-6, 2-6.

Sevastova spēli iesāka, pierādot savu favorītes statusu. Latviete pie savām servēm pretiniecei ļāva gūt vien četrus punktus, savukārt Potapova zaudēja geimu jau savā otrajā servē. Rezultātā likumsakarīga uzvara pirmajā setā ar 6-2.

Taču spēles groži tika negaidīti zaudēti, kad Potapova izvirzījās vadībā 40:0, Sevastovai izpildot savu otro servi otrajā setā. Krieviete lauza liepājnieces servi, kā arī spēja panākt 3-1 setā, neskatoties uz sasniegto 40:40.

Sevastova brīžiem vēl radīja šaubas par seta iznākumu, tomēr Potapova bija sākusi latvieti apspēlēt ar savu spēku, kā arī Sevastovai vairs galīgi nepadevās pirmās serves. Pēc diviem setiem rezultāts 6-2, 3-6, un atrisinājums bija jāgaida spēles trešajā setā.

Tajā gan Latvijas tenisiste joprojām neizrādīja pārliecības pazīmes. Tenisistes trīs reizes pēc kārtas apmainījās ar lauztām servēm, tomēr divas no tām bija par labu Potapovai.

Rezultātā astoņpadsmit gadus vecā krieviete pirmo reizi savā karjerā uzvarēja kādu ranga labāko četrdesmitniekā esošu tenisisti. Savukārt Sevastova, kura šajā turnīrā tika izsēta ar otro numuru, bet pēc pirmā numura Karolīnas Pliškovas saslimšanas bija ieņēmusi rangā visaugstāk esošās tenisistes godu, ļoti negaidīti no Prāgas sacīkstēm izstājās jau pirmajā kārtā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var iepazīties ar detalizētu notikumu attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!