Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova nepalīdzēja Latvijas izlasei Federāciju kausa izcīņas pārspēlēs par vietu Pasaules pirmajā grupā, jo nebija gatava spēlēt uz "Arēnā Rīga" ieklātā cietā seguma, kas varētu pastiprināt viņas problēmas ar muguru, skaidroja pati liepājniece.

Pēc nespēlēšanas Federāciju kausā Sevastova veiksmīgi uzsākusi Štutgartes WTA "Premier" sērijas turnīru, kur pirmajā kārtā pārspēja savu tautieti Jeļenu Ostapenko, bet otrajā kārtā pieveica mājinieci Lauru Zīgemundu.

"Es upurēju Federāciju kausu savas veselības dēļ. Daudzi cilvēki tagad noteikti ir dusmīgi, ka nespēlēju Federāciju kausā un šonedēļ spēlēju šeit. Bet Federāciju kauss notika uz nesaudzīga cietā seguma, kas nebūtu labs manai mugurai. Tāpēc es veicu terapiju un pārbaudes. Es būtu varējusi aizmirst par sezonas daļu uz māla seguma, ja neko nebūtu darījusi. Tagad ar katru dienu jūtos labāk," skaidroja Sevastova, kura citēta sociālā tīkla "WTA Insider" profilā.

Sevastova atgādināja, ka pagājušajā sezonā viņai arī pēc spēlēšanas Federāciju kausā rezultāti bija vājāki. "Neviens nesaprot, ka pēc spēlēšanas savai valstij tu zaudē nākamās divas nedēļas, jo esi mentāli iztukšota. Tāpēc var redzēt, ka spēlētājas beidz karjeru, jo ir iztukšotas," turpināja Sevastova.

Jau vēstīts, ka Sevastova nespēlēšanu Federāciju kausā skaidroja ar muguras traumu. Pēc Latvijas izlases zaudējuma Vācijai kapteinis Adrians Žguns bija pārsteigts uzzināt par Sevastovas spēlēšanu Štutgartē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!