Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Austrālijas tenisisti ceturtdien Deivisa kausa finālturnīra apakšgrupu sacensībās tika pie otrā panākuma, kas ļāva pietuvoties izslēgšanas spēlēm.

Pasaules grupas C apakšgrupā Austrālijas tenisisti ar 2-1 pārspēja Francijas vienību.

Vispirms vienspēlēs pie panākuma tika Francija, Rišāram Gaskē ar 6-2, 6-4 pārspējot Džeisonu Kubleru, savukārt otrajā mačā Alekss de Minors, kurš ATP rangā ieņem 22.pozīciju, ar 6-3, 1-6, 6-4 uzvarēja Benžāmēnu Bonzī, panākot neizšķirtu.

Izšķirošajā dubultspēlē pārāki izrādījās austrālieši Metjū Ebdens un Makss Persels, kuriem ar 6-4, 6-4 izdevās gūt panākumu pār Nikolā Maū/Artūru Rinderknehu.

C apakšgrupā Austrālija ir uzvarējusi abos aizvadītajos mačos, Vācija ir tikusi pie viena panākuma, kamēr Francija un Beļģija spēlē bez uzvarām.

Tikmēr pie otrā panākuma tika arī ASV izlase, kas D apakšgrupas spēlē, ar 2-1 uzvarēja Kazahstānu.

Pirmajā mačā amerikānis Tomijs Pols ar 6-1, 6-4 bija pārāks pār Mihailu Kukuškinu, kam sekoja Teilora Frica panākums pār Aleksandru Bubļiku ar 7-6 (8:6), 1-6, 6-3.

Dubultspēlēs pie uzvaras tika Kazahstānas tenisisti, taču tas vairs nemainīja dueļa iznākumu.

D apakšgrupā ASV ir izcīnījusi divus panākumus, viena uzvara ir Nīderlandei, bet Kazahstāna un Lielbritānija, pagaidām nav tikusi pie uzvarām.

Vēl A apakšgrupā Horvātija ar 2-1 pārspēja Zviedriju, saglabājot cerības iekļūt ceturtdaļfinālā.

Pirmajā vienspēlē Eliāss Imērs ar 6-2, 7-6 (7:2) pārspēja Gornu Goju, bet otrajā mačā neizšķirtu panāca Bornu Čoričs, kurš ar 6-4, 3-6, 6-3 uzvarēja Mīkaelu Imēru.

Noslēdzošajā dubultspēlē horvāti Nikols Mektičs/Mati Pavičs ar 7-5, 6-3 bija pārāki pār Eliāsu un Mīkaelu Imēru.

Līdz ar to A grupā pa vienai uzvarai ir izcīnījušas Itālija, Zviedrija un Horvātija, bet Argentīna piedzīvojusi neveiksmi vienīgajā aizvadītajā mačā.

Savukārt B apakšgrupā Serbijas un Dienvidkorejas duelī ar 2-1 pārāki izrādījās Serbijas tenisisti.

Dušans Lajovičs un Miomirs Kecmanovičs izcīnīja uzvaras vienspēlēs, jau priekšlaicīgi nodrošinot panākumu summā, kamēr dubultspēlēs dienvidkorejieši Džisuns Nams un Minkjs Sons ar 6-4, 6-2 guva panākumu pār Nikolu Čačiču/Filipu Krajinoviču.

A apakšgrupā pa vienai uzvarai ir Spānijai, Kanādai un Serbija, kamēr Dienvidkorejas vienība ir piekāpusies abos aizvadītajos mačos.

Pasaules grupas apakšgrupu mači Boloņā, Hamburgā, Glāzgovā un Valensijā norisināsies līdz 18.septembrim, bet izslēgšanas spēles, kurās iekļūs katras grupas divas labākās izlases, no 22.novembra līdz 27.novembrim tiks aizvadītas Spānijas pilsētā Malagā.

Pagājušajā gadā Deivisa kausa izcīņas finālā triumfēja Krievijas tenisisti, tomēr šogad viņi titulu nevar aizstāvēt diskvalifikācijas dēļ. Tāpat Krievijas militārā uzbrukuma Ukrainai dēļ no sacensībām diskvalificēta arī Baltkrievijas izlase.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!