Foto: AFP/Scanpix

Divkārtējā Vimbldonas čempionāta uzvarētāja Petra Kvitova no Čehijas trešdien nepārvarēja šī gada turnīra otro kārtu.

Sacensībās ar 11. numuru izliktā Kvitova otrās kārtas mačā ar 3-6, 6-1, 2-6 piekāpās amerikānietei Medisonai Brenglai.

Tiesa, Kvitovu šajā mačā piemeklēja veselības likstas, jo viņa trešajā setā pieprasīja medicīnisko pārtraukumu, turklāt šī dueļa gaitā pamanījās pieļaut 50 nepiespiestās kļūdas.

Kvitovai šis bija trešais turnīrs pēc smagās rokas traumas, ko viņa guva pēc zagļa uzbrukuma. Francijas atklātajā čempionātā viņa apstājās otrajā kārtā, bet Birmingemas WTA "Premier" turnīrā izcīnīja uzvaru.

Kvitova Vimbldonā triumfējusi 2011. un 2014. gadā, un šie ir viņas vienīgie "Grand Slam" tituli.

Zīmīgi, ka bukmeikeri pirms turnīra Kvitovu iekļāva galveno favorīšu vidū.

Pašlaik 27 gadus vecā Brengla pasaules rangā pašlaik atrodama vien 95. vietā, bet Vimbldonā tik tālu viņa tikusi pirmo reizi karjerā.

Nākamajā kārtā iekļuvusi arī Francijas atklātā čempionāta fināliste Simona Halepa no Rumānijas, kura otrās kārtas mačā ar 7-5, 6-3 pārspēja brazīlieti Beatrīsu Hadadu Maju.

Rumāniete sekmīga snieguma gadījumā pēc šī turnīra var pirmo reizi kļūt par pasaules ranga līderis. 25 gadus vecā Halepa jūnijā Francijas atklātā čempionāta finālā zaudēja Latvijas tenisistei Aļonai Ostapenko. Viņa karjeras laikā izcīnījusi 15 titulus, taču vēl ne reizi nav spējusi uzvarēt kādā "Grand Slam" turnīrā, kaut 2014.gadā un arī šogad spēlējusi "French Open" finālā.

Vimbldonā viņa 2014.gadā sasniedza pusfinālu, bet pērn apstājās ceturtdaļfinālā.

Ja rumāniete būtu uzvarējusi "French Open" turnīrā vai pēc tam notikušajā Īstbornas WTA "Premier" turnīrā, viņa kļūtu par pasaules ranga līderi, tomēr šobrīd atrodas otrajā pozīcijā aiz vācietes Angelikas Kerberes, kura jau ilgu laiku nedemonstrē atzīstamu sniegumu.

Vimbldonā Kerberei jāaizstāv pērn par finālu iegūtie 1300 punkti, kamēr Halepai 430 punkti, bet čehietei Karolīnai Plīškovai, kura 2016.gadā apstājās otrajā kārtā, tikai 70 punkti. Pirms turnīra sākuma Kerberei bija 115 punktu pārsvars pār Halepu un 180 punktu pārsvars pār Plīškovu.
Ar otro numuru izliktās Halepas pretiniece nākamajā kārtā būs ķīniete Šuai Pena, kura trešdien ar 6-2, 6-2 sagrāva spānieti Karlu Svaresu-Navarro.

Ostapenko trešdien grūtā mačā ar 4-6, 7-6 (7:4), 6-3 uzvarēja kanādieti Fransuāzu Abandu.

Par trešās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 130 WTA ranga punktus. Nākamajā kārtā viņa sacentīsies ar itālieti Kamilu Džordži, kura ir planētas 86.rakete. Abas tenisistes spēkosies piektdien.

Džordži savā otrās kārtas mačā ar 6-4, 6-7 (10:12), 6-1 uzvarēja ar 17.numuru izlikto amerikānieti Medisonu Kīzu. Zīmīgi, ka itāliete šo maču varēja noslēgt jau otrajā setā, tomēr taibreikā pamanījās neizmantot četras mačbumbas.

Trešo kārtu sasniegusi arī pieckārtējā Vimbldonas čempione Venusa Viljamsa no ASV, kura ne tajā vieglākajā mačā ar 4-6, 6-4, 6-1 pieveica ķīniešu talantu Cjanu Vanu.

Viljamsa, kura turnīrā izlikta ar desmito numuru, iepriekšējo reizi Vimbldonā triumfēja 2008. gadā, bet pēc tam amerikāniete pie "Grand Slam" vienspēļu tituliem nav tikusi. Kopumā viņa ieguvis septiņas šādas trofejas.

Viljamsa jūnija sākumā iekļuva autoavārijā, kā rezultātā gāja bojā 78 gadus vecs vīrietis, turklāt tenisiste nenoliedz, ka emocionāli viņai šis ir ļoti grūts turnīrs.

Nākamajā kārtā 37 gadus vecā Viljamsa tiksies ar japānieti Naomi Osaku, kura trešdien ar 6-1, 0-6, 6-1 pārspēja turnīra 22. numuru Barboru Strīcovu no Čehijas.

Otro kārtu trešdien pārvarēja arī turnīra sestā rakete Džoanna Konta no Lielbritānijas, kura, vietējo līdzjutēju atbalstīta, ar 7-6 (8:6), 4-6, 10-8 spraigā mačā pieveica Donnu Vekiču no Horvātijas.

Zīmīgi, ka šī ir pirmā reize kopš 1986. gada, kad divas Lielbritānijas tenisistes sasniegušas Vimbldonas čempionāta trešo kārtu. Pirms tam trešdien tas padevās arī Heterei Vatsonei, kura ar 6-0, 6-4 pārliecinoši pārspēja Latvijas tenisisti Anastasiju Sevastovu.

Kontai nākamajā cīņā pretī stāsies grieķiete Marija Sakari, kura ar 6-7 (6:8), 6-4, 6-4 uzvarēja čehieti Kristīnu Plīškovu.

Tālāk tikusi arī ar ceturto numuru izliktā ukrainiete Jeļina Svitoļina, kura ar 6-3, 6-0 sagrāva itālieti Frančesku Skjavoni. Trešajā kārtā viņai pretī stāsies vāciete Karina Vithefta, kura ar 7-6 (7:5), 3-6, 6-3 pārspēja baltkrievieti Arinu Sabaļenku.

Trešdien slavenā Baltkrievijas tenisiste Viktorija Azarenka, aizvadot vien savu ceturto maču pēc bērna piedzimšanas, Vimbldonas čempionāta otrās kārtas mačā trešdien ar 6-3, 6-3 pārliecinoši pieveica sacensību 15. numuru Jeļenu Vesņinu no Krievijas.

Pērn Vesņina spēlēja Vimbldonas čempionāta pusfinālā.

Līdz ar to 27 gadus vecā Azarenka ir ceļā uz to, lai 37 gadu laikā kļūtu par pirmo mātēs statusā esošo tenisisti, kura spējusi uzvarēt Vimbldonas čempionātā. Iepriekš ko tādu 1980. gadā paveica austrāliete Evonna Gulagonga. Savukārt "Grand Slam" titulus šādā statusā iepriekš bez Gulagongas izcīnījušas tikai cita austrāliete Margareta Korta un beļģiete Kima Klijstersa.

Azarenkai šis ir pirmais "Grand Slam" turnīrs kopš pērnā gada Francijas atklātā čempionāta.

Azarenka decembrī dāvāja dzīvību savam pirmdzimtajam, bet kortā atgriezās jūnijā. Baltkrieviete nebija spēlējusi vairāk nekā gadu, līdz ar to vairs neatradās rangā, bet jūnija beigās viņa piedalījās Maljorkas WTA "International" turnīrā, kur izcīnīja vienu uzvaru, bet cieta zaudējumu nākamajā mačā.

Nākamajā kārtā Azarenka spēlēs ar mājinieci Vatsoni, kura trešdien pieveica Sevastovu.

Vimbldonas čempionāta trešo kārtu sasniegusi arī ar astoto numuru izliktā slovākiete Dominika Cibulkova, kura ar 6-4, 6-4 droši pārspēja Dženiferu Breidiju no ASV.

Pērn pasaules devītā rakete Cibulkova aizkļuva līdz šī turnīra ceturtdaļfinālam. Nākamajā kārtā viņai pretī stāsies ar 27.numuru izliktā horvātiete Ana Konjuha, kura savā cīņā trešdien ar 7-6 (7:3), 2-6, 6-3 uzvarēja Irinu Begu no Rumānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!