Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Par ASV atklātā tenisa čempionāta finālistēm ceturtdien, 5. septembrī, kļuva pieredzējusī Serēna Viljamsa un tīneidžere Braiena Andresku, kura pat vēl nebija dzimusi, ka Serēna Viljamsa tika pie sava pirmā "Grand Slam" titula.

37 gadus vecā Viljamsa pusfinālā 70 minūšu ilgā cīņā ar 6-3, 6-1 pieveica ukrainieti Elinu Svitoļinu. Amerikāniete ir jau visu laiku vecākā "Grand Slam" turnīru fināliste, bet iepriekšējie trīs piegājieni tikt pie 24. titula un Margaretes Korta rekorda atkārtošanas bija neveiksmīgi.

Finālā Viljamsas pretiniece būs 19 gadus vecā Andresku, kura pusfinālā ar 7-6 (7:3), 7-5 pieveica šveicieti Belindu Benčiču.

Pagājušā gada nogalē Andresku pasaules rangā ieņēma vien 178. vietu un pirms gada "US Open" zaudēja kvaifikācijas pirmajā kārtā, bet tagad sestdien cīnīsies par sezonas noslēdzošā "Grand Slam" turnīra uzvarētājas titulu. Andresku šīs ir tikai ceturtās "Grand Slam" turnīru pamatsacensības, turklāt iepriekšējās trijos gadījumos viņa nebija tikusi tālāk par otro kārtu.

Andresku ir tikai otrā kanādiete, kurai izdevies sasniegt "Grand Slam" turnīra finālu. 2014. gadā Vimbldonas finālā apstājās Eižēnija Bušāra, piekāpjoties Petrai Kvitovai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!