Foto: AFP/Scanpix

Pasaules tenisa ranga līderis serbs Novāks Džokovičs Vimbldonas "Grand Slam" turnīra trešās kārtas mačā sestdien piedzīvoja zaudējumu amerikānim Semam Kverijam, kurš ATP rangā ieņem 41.vietu, kamēr sacensībās dāmām otrajā kārtā zaudējumu piedzīvoja 2011. un 2014.gada čempione Petra Kvitova.

Džokovičs piekāpās ar rezultātu 6-7 (6:8), 1-6, 6-3, 6-7 (5:7).

Šo trešās kārtas dueli pamatīgi ietekmēja lietus. Piektdien pēc pirmajiem diviem setiem spēle tika pārcelta uz sestdienu. Šodien trešajā setā Džokovičs panāca 4-0, bet spēle vēlreiz tika pārtraukta. Tāpat mačs tika pārtraukts neilgi pirms ceturtā seta taibreika.

"Sems labi spēlēja. Viņa spēle bija agresīva, bet man bija spēku izsīkums, nebiju 100% vesels. Uzvarēju četros "Grand Slam" turnīros pēc kārtas. Vairāk domāju par to, nevis par zaudējumu. Jau dodoties uz Vimbldonu, zināju, ka būs grūti sevi motivēt. Tomēr šī turnīra nozīmīgums liek parādīt no sevis pašu labāko, taču šogad man ar to nepietika," zaudējumu komentēja Džokovičs.

Džokovičs ir iepriekšējo divu gadu Vimbldonas turnīru čempions.

Pasaules ranga līderis iepriekšējā kārtā tika pie trīsdesmitās uzvaras pēc kārtas "Grand Slam" sacensībās un sasniedza jaunu atklātās ēras rekordu, tomēr tagad serba uzvaru gājiens ir apstājies.

Jau ziņots, ka Vimbldonas turnīra norisi pēdējās četrās dienās pamatīgi ietekmējuši lietainie laikapstākļi, līdz ar to organizatori apsver vairākas spēles aizvadīt svētdien, kad parasti sacensībās ir paredzēta brīvdiena.

Astotdaļfinālā Kverijs tiksies ar francūzi Nikolā Maī, kurš rangā ieņem 51.vietu. Maī trešajā kārtā ar 7-6 (7:5), 6-4, 3-6, 6-3 uzvarēja savu tautieti Pjēru Igo Ebēru.

Tāpat astotdaļfinālā iekļuvis ar devīto numuru izliktais Marins Čiličs, kurš trešajā kārtā ar 6-3, 6-3, 6-4 apspēlēja slovāku Lukāšu Lačko, kurš rangā atrodams 123.pozīcijā. Cīņā par ceturtdaļfinālu horvātam stāsies pretī ar piekto numuru izliktais japānis Kei Nišikori, kurš trešajā kārtā ar 7-5, 6-3, 7-5 uzvarēja ranga 42.numuru Andreju Kuzņecovu no Krievijas.

Astotdaļfinālu sasniedzis arī ar otro numuru izliktais Endijs Marejs, kurš trešajā kārtā ar 6-3, 7-5, 6-2 pārspēja austrālieti Džonu Milmenu, kurš ATP rangā atrodams 67.pozīcijā.

Tikmēr sacensības dāmām ar desmito numuru izliktā Kvitova ar 5-7, 6-7 (5:7) piekāpās krievietei Jekaterinai Makarovai, kura WTA rangā atrodama 35.vietā.

Savukārt sacensības turpina Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja Angelika Kerbere. Ar ceturto numuru izliktā vāciete trešajā kārtā ar 7-6 (13:11), 6-1 pārspēja savu tautieti Karīnu Vitheftu, kura WTA rangā ieņem 109.vietu. Tāpat astotdaļfinālā iekļuvusi ar piekto numuru izliktā rumāniete Simona Halepa, kura trešajā kārtā ar 6-4, 6-3 apsēlēja nīderlandieti Kiki Bertensu, kura rangā atrodama 28.pozīcijā.

Tikmēr ar trešo numur izliktā poliete Agņeška Radvaņska trešajā kārtā ar 6-3, 6-1 pārliecinoši uzveica čehieti Kateržinu Siniakovu, kura rangā atrodama 114.pozīcijā.

Iepriekš Vimbldonas pirmo kārtu vienspēļu turnīros neizdevās pārvarēt Latvijas tenisistiem Ernestam Gulbim, Aļonai Ostapenko un Anastasijai Sevastovai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!