Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Par Vimbldonas tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu pirmajām pusfināla dalībniecēm otrdien kļuva titulētā amerikāniete Serēna Viljamsa un kādreizējā pasaules pirmā rakete Simona Halepa, bet vēlāk viņām pievienojās ukrainiete Jeļina Svitoļina un Barbora Strīcova.

Serēna Viljamsa jau 12. reizi karjerā spēlēs Vimbldonas čempionāta pusfinālā, bet Halepa tikai otro reizi karjerā pārvarēja ceturtdaļfinālu. Savukārt Svitoļinai un Strīcovai pirmo reizi karjerā izdevies iekļūt kāda "Grand Slam" turnīra pusfinālā.

Halepa ceturtdaļfinālā ar 7-6 (7:4), 6-1 pieveica ķīnieti Šaui Džanu. Pirmajā setā Halepa sākumā zaudēja serves geimu, nonāca iedzinējos ar 1-4, bet tad atspēlējās un bija pārāka "tie break" izspēlē. Otrā seta sākumā rezultāts bija 1-1, bet tad rumāniete uzvarēja piecus geimus pēc kārtas un iekļuva cetrtdalfinālā.

Halepa turnīrā ir izlikta ar septīto numuru un ir visaugstāk rangā esošā tenisiste no sacensībās palikušajām sportistēm.

Pusfinālā Halepa tiksies ar turnīra astoto numuru Svitoļinu, kura ar 7-5, 6-4 pārspēja čehieti Karolīnu Muhovu.

Daudz smagākā cīņā sev vietu pusfinālā izcīnīja septiņkārtējā Vimbldonas čempione Serēna Viljamsa, kura divu stundu ilgā spēlē ar 6-4, 4-6, 6-3 pieveica savu tautieti Alisoni Riski.

Līdzīgi kā Halepa, Viljamsa spēles sākumā nonāca zaudētājās ar 1-3, bet lauza pretinieces servi, izlīdzināja cīņas gaitu un desmitajā geimā, laužot pretinieces servi, uzvarēja setu ar 6-4. Otrajā setā Riske pretinieces servi lauza devītajā geimā, kas viņai ļāva uzvarēt setu ar 6-4.

Izšķirošajā setā atkal visu noteica pati galotne – Viljamsa astotajā geimā lauza pretinieces servi (5-3) un tad svinēja uzvaru mačā pēc veiksmīga pašas serves geima. Maču Viljamsa noslēdza ar "eisu".

Viljamsa par vietu finālā spēkosies ar Strīcovu, kura ceturdaļfinālā ar 7-6 (7:5), 6-1 sarūgtināja pēdējo mājinieci vienspēļu sacensībās Johannu Kontu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!