Foto: AFP/Scanpix

Austrālijas atklātā tenisa čempionāta trešajā spēļu dienā vīriešu vienspēlēs uzvaras izcīnīja Rodžers Federers, Tomašs Berdihs un Kei Nišikori, bet sieviešu vienspēlēs pie panākumiem tika Serēna Viljamsa un Marija Šarapova.

Ar trešo numuru izliktais Federers otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-3, 7-5, 6-1 pārliecinoši pārspēja ukraini Aleksandru Dolgopolovu. Trešajā kārtā Federera pretinieks būs ar 27. numuru izliktais Grigors Dimitrovs no Bulgārijas.

Pie pārliecinošas uzvaras tika arī čehs Berdihs, kurš izsēts ar sesto numuru. Viņš ar 6-4, 6-0, 6-3 sakāva Mirzu Basiču no Bosnijas un Hercegovinas. Berdiham trešajā kārtā būs jātiekas ar Nika Kirgiosa un Pavlo Kuevass pāra uzvarētāju.

Vēl ar septīto numuru izliktais Nišikori ar rezultātu 6-3, 7-6 (7:5), 6-3 uzvarēja ASV pārstāvi Ostinu Krajičeku.

Savukārt sieviešu vienspēļu turnīrā galvenā favorīte Serēna Viljamsa ar rezultātu 6-1, 6-2 uzvarēja Suveju Sje, kura pirmajā kārtā pārspēja Latvijas sportisti Jeļenu Ostapenko. Turnīra turpinājumā Viljamsai būs jātiekas ar Darju Kasatkinu no Krievijas.

Savukārt Marija Šarapova, kura izlikta ar piekto numuru, ar 6-2, 6-1 sagrāva baltkrievieti Aliasandru Sasnoviču, nodrošinot tikšanos trešajā kārtā ar Lorēnu Deivisu no ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!