Foto: AFP/Scanpix

No ASV atklātā tenisa čempionāta trešdien ceturtdaļfinālā izstājās ATP pasaules ranga līderis Rodžers Federers.

Turnīra pirmā rakete Federers ar rezultātu 6-7 (1:7), 4-6, 6-3, 3-6 piekāpās ar sesto numuru izliktajam čeham Tomašam Berdiham. Federers ASV turnīra pusfinālu bija sasniedzis iepriekšējās astoņās sezonās. Līdz ar to pirmo reizi kopš 2004.gada Francijas atklātā tenisa čempionāta "Grand Slam" sacensību pusfinālā nav ne Feders ne Rafaels Nadals, kurš šobrīd ārstē savainojumu.

Pusfinālā Berdiham pretī stāsies brits Endijs Marejs, kurš izlikts ar trešo numuru. Marejs savā ceturtdaļfināla cīņā ar 3-6, 7-6 (7:4), 6-2, 6-0 uzvarēja horvātu Marinu Čiliču.

Trešdien ASV atklātajā tenisa čempionātā sportisti pabeidza arī otrdien iesāktās astotdaļfināla spēles, kuras ietekmēja spēcīgais lietus.

Amerikānis Endijs Rodiks, kurš iepriekš paziņoja, ka šīs ir viņa pēdējās sacensības sportista karjerā, astotdaļfinālā ar 7-6 (7:1), 6-7 (4:7), 2-6, 4-6 zaudēja Huanam Martinam del Porto no Argentīnas.

Vēl ceturtdaļfinālā iekļuva turnīra otrā rakete serbs Novāks Džokovičs. Pirmajos divos setos mačā ar Šveices sportistu Staņislasu Vavrinku Džokovičs uzvarēja ar 6-4, 6-1, bet trešajā setā Vavrinka pie 1-3 cīņu neturpināja. Serbs ceturtdaļfinālā tiksies ar del Potro.

Tāpat ceturtdaļfinālā iekļuva arī vēl viens Serbijas pārstāvis Janko Tipsarevičs, kurš ar 6-3, 7-6 (7:5), 6-2 uzvarēja Filipu Kolšreiberu no Vācijas. Tipsareviča pretieks ceturtdaļfinālā būs Davids Ferers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!