Foto: AP/Scanpix/LETA

Par Francijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu pirmajām pusfināla dalībniecēm otrdien, 31. aijā, kļuva talantīgā amerikāniete Koko Gofa un pārsteigumu autore itāliete Martina Trevisana. Abas tenisistes pirmo reizi savā karjerā iekļuva kāda "Grand Slam" turnīra pusfinālā.

28 gadus vecā Trevisana ceturtdaļfinālā trīs setos ar 6-2, 6-7 (7:9), 6-3 pieveica 19 gadus veco Kanādas tenisisti Leilu Fernandesu, kura spēli uzsāka jau ar savainotu labo pēdu.

Jau pēc nospēlētiem pieciem geimiem Fernandes pieprasīja medicīnisko pārtraukumu, kura laikā viņas tēvs un treneris tribīnēs lika manīt, ka jāatsakās no turpmākās cīņas. Jaunā kanādiete gan izlēma turpināt cīņu, bet pirmā seta turpinājumā nespēja atrast "ieročus" pret Trevisanas aktīvo spēli. Itāliete uzvarēja pirmo setu ar 6-3, bet otrā seta sākumā Fernandesa ātri lauza pretinieces servi un izvirzījās vadībā ar 3-1. Trevisana ātri atspēlējās un vēlāk izvirzījās vadībā ar breiku 5-4. 10. geimā itālietei bija arī mačbumba, bet Fernandesa to atspēlēja, vēlāk uzvarot "tie break" izspēlē ar 7-6 (9:7).

Izšķirošajā setā Fernandesas sniegumu arvien vairāk iespaidoja savainojums. Trevisana ar diviem breikiem panāca 4-0 un 5-1. Lai gan jaunajai kanādietei izdevās vienu breiku atgūt, Trevisana pārsvaru neizlaida un pirmo reizi karjerā iekļuva "Grand Slam" pusfinālā.

Trevisana tikai 2020. gadā debitēja "Grand Slam" pamatsacensībās, un debijas gadā sasniedza "French open" ceturtdaļfinālu. Šī gada sākumā WTA pasaules rangā itāliete bija otrā simta sākumā, maijā bija vēl 85. vietā, pēc sensacionālās uzvaras WTA turnīrā Marokā pakāpās uz 59. vietu, bet pēc "French Open' pusfināla sasniegšanas kļūs par Itālijas pirmo raketi un iekļūs ranga TOP 30.

Pusfinālā Trevisana spēlēs pret 18 gadus veco Gofu, kura ceturtdaļfinālā ar 7-5, 6-2 pārspēja savu tautieti Sloenu Stīvensu.

Gofa pirmajā setā ātri izvirzījās vadībā ar 3-0 un pārsvaru saglabāja līdz seta galotnei, kad Stīvensa atspēlēja breiku un no 2-5 panāca 5-5. Gofa uzvarēja savu serves geimu, bet nākamajā geimā izmantoja setbumbu, panākot vadību spēlē pa setiem 1-0. Otrā seta sākumā Stīvensa lauza pretinieces serves geimu, bet Gofa ātri atspēlēja breiku, uzvarēja vēl trīs geimus pēc kārtas un panāca 4-1. Gofa vēlreiz lauza pretinieces servi, bet nākamajā geimā atdeva savu servi, vēl nesvinot uzvaru mačā. Astotajā geimā, servējot Stīvensai, Gofa ieguva trīskāršo mačbumbu – pirmo neizmantoja, bet ar otro piegājienu tika pie ceļazīmes uz pusfinālu.

Pārējās divas "French Open" pusfināla dalībnieces tiks noskaidrotas trešdien – pasaules ranga līdere Iga Švjonteka tiksies ar amerikānieti Džesiku Pegulu, bet citā pārī savā starpā tiksies Darja Kasatkina un Veronika Kudermetova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!