Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis piektdien, 17. janvārī, iekļuva sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra – Austrālijas atklātā čempionāta – pamatturnīrā.

Kvalifikācijas izšķirošajā, trešajā kārtā Gulbis 80 minūšu ilgā cīņā ar 7-6 (7:2), 6-2 pieveica Indijas tenisistu Prajnešu Gundesvaranu, kurš atlasē bija izlikts ar 17. numuru. Indijas tenisists pasaules rangā ieņem 122. vietu, bet Gulbis šobrīd atrodas vien 254. pozīcijā.

Pirmajā setā Gulbis nonāca iedzinējos ar 2-4, bet ātri atspēlēja breiku, bet seta izskaņā dominēja "tie break" izspēlē. Otrā seta sākumā Gulbis divas reizes paņēma pretinieka serves geimu, turpinājumā pārsvaru neatdeva un droši nodrošināja sev dalību "Australian Open" pamatsacensībās.

Gulbis desmito reizi karjerā spēlēs "Australian open" pamatturnīrā, kur gan ne reizi nav ticis tālāk par otro kārtu. Tas viņam padevies divas reizes, bet septiņas reizes viņš apstājies pēc pirmās cīņas pamatsacensībās.

Pagājušajā gadā Gulbis no "Australian Open" izstājās traumas dēļ. Pēc labi iesāktā mača pret šveicieti Stenu Vavrinku otrajā setā Gulbis guva muguras savainojumu un vēlāk nebija spējīgs turpināt cīņu.

Par iekļūšanu "Australian open" pamatsacensībās Gulbis nopelnījis 25 ieskaites punktus ATP rangā, kas palīdzēs viņam veikt kāpumu un pietuvoties TOP 200.

Atgādinām, ka Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācijas pirmajā kārtā Gulbis ar 6-3, 6-3 uzvarēja ASV tenisistu Maksimu Kresiju, bet otrajā kārtā ar 6-3, 1-6, 6-2 pārspēja argentīnieti Federiko Koriju, kurš bija izlikts ar 16. numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!