Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā ir pacēlies par vienu pozīciju un tagad noslēdz pasaules labāko tenisistu divsimtnieku.

Par vienu vietu augstāk pakāpies arī Mārtiņš Podžus, kurš ieņem 579. pozīciju, bet Robertam Grīnvaldam, Jānim Podžus un Krišjānim Stabiņam progress par četrām vietām; viņi ieņem dalītu 1604. pozīciju. Toties ievērojams kritums Miķelim Lībietim un Artūram Lazdiņam – Lībietis pametis labāko tenisistu tūkstoti, jo zaudējis 223 pozīcijas un noslīdējis uz 1128. vietu. Lazdiņš noslīdējis par 114. pozīcijām uz 1396. vietu.

Pēdējoreiz kortā Gulbis šogad izgāja oktobra beigās, kad ar īpašo ielūgumu atgriezās ATP apritē un Vīnes "ATP World Tour 500" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar 3-6, 3-6 zaudēja francūzim Žilam Simonam. Gulbis ilgstoši cīnās ar veselības problēmām un šogad turnīros lielākoties piedalījies ar aizsargāto rangu vai organizatoru piešķirtiem īpašajiem ielūgumiem jeb "wild card".

Novembra mēneša pēdējā ATP ranga labāko desmitniekā izmaiņu nav, planētas labākās raketes godu saglabā spānis Rafaels Nadals, kam seko šveicietis Rodžers Federers, bulgārs Grigors Dimitrovs, Vācijas pārstāvis Aleksandrs Zverevs, austrietis Dominiks Tīems, horvāts Marins Čiličs, beļģis Dāvids Žofins, amerikānis Džeks Soks, šveicietis Stens Vavrinka un spānis Pablo Karreno Busta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!