Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pēc sāpīgā zaudējuma spēlē pret bijušo pasaules pirmo raketi Rafaelu Nadalu atzina, ka visā mačā viņš bijis labāks par spāni, vēsta ārvalstu masu mediji.

Atgādinām, ka Gulbis ceturtdien Romas "Masters Series" trešās kārtas spēlē vairāk nekā divu stundu sīvā cīņā ar 6-1, 5-7, 4-6 piekāpās grunts seguma speciālistam Nadalam. Tā bija tikai trešā reize Nadala karjerā grunts seguma kortos, kad viņš pirmo setu zaudē tik bezcerīgi.

"Es biju labāks. Es biju labāks arī otrajā setā. Domāju, ka biju arī labāks trešajā setā. Es biju labāks visā mačā," pēc sāpīgā zaudējuma teica Gulbis. "Viņš ir čempions. Tev ir jāizdara kaut kas neparasts, lai viņu uzvarētu. Bet viņš šodien neko īpašu neizdarīja. Es pieļāvu kļūdas. Bet viņu ir jāuzvar saviem spēkiem, viņš tev nepalīdzēs un par velti neko nedos."


Portāls "Delfi" veica šīs spēles teksta tiešraidi.

Taču Gulbis neslēpa sarūgtinājumu par spēli, jo turnīra tabulā būs ierakstīts zaudējums, lai gan daudzi eksperti veltīja ļoti atzinīgus vārdus par latvieša sniegumu. "Nav nozīmes, cik es labi spēlēju, cik labs bija mačs. Es neuzvarēju. Un tas paliek ierakstīts."

Gulbja teikto apstiprina arī statistikas rādītāji. Gulbis uzvarēja 59 izspēlēs, bet pieļāva arī 50 nepiespiestās kļūdas. Tikmēr Nadals uzvarēja tikai 13 izspēlēs un pieļāva 19 kļūdas. Gulbis mačā izdarīja 15 "eisus" (Nadals nevienu), bet izcīnītajos punktos Gulbis bija pārāks ar 97:94.

Nadals gan nepiekrita Gulbja teiktajam un statistikai. "Teniss nav futbols, kur tu iesit vārtus, aizej aizsardzībā un nosargā uzvaru. Tenisā mēs spēlējam un gūstam daudz punktus. Es to nesaku bieži, bet vienmēr uzvar labākais."

"Ja tu sit, cik jaudas, un tas nozīmē būt labākajam spēlētājam, tad, iespējams, viņš bija labāks. Bet es domāju, ka labākais spēlētājs ir tas, kurš atrod ieročus pret pretinieku. Otrajā setā es servēju, lai uzvarētu, bet es zaudēju, un arī trešajā bija tāpat, bet es cīnījos, es meklēju veidu un to atradu. Labākais uzvarēja," piebilda Nadals.

Nadals arī neslēpa nepatiku par Gulbja izgājieniem, bieži lūdzot galveno tiesnesi nokāpt no paaugstinājuma un pārbaudīt, vai bumbiņa bijusi ārpus laukuma. "Jas es saku, ka bija "auts", tad bija "auts". Tikai tad, ja man ir bažas, tad palūdzu tiesnesi atnākt apskatīties. Man nepatīk tāda attieksme."

Tomēr kopumā Nadals veltīja Gulbim atzinīgus vārdus un prognozēja, ka Francijas atklātajā čempionātā latvietis varētu būt viens no bīstamākajiem spēlētājiem starp neizsētajiem tenisistiem. "Domāju, ka viņam jābūt nedaudz mierīgākam. Ja viņš spēs nomierināties, viņam būs iespēja būt starp labākajiem tenisistiem, jo viņa potenciāls ir apbrīnojams."

Par dalību Romas turnīrā, kuru Gulbis sāka no kvalifikācijas, latviešu tenisists nopelnīja 115 ieskaites punktus un nākamnedēļ vēl vairāk pakāpsies pasaules rangā, iekļustot jau starp 40 labākajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!