Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis piektdien, 28. februāri, Francijā iekļuva Po "Challenger" turnīra pusfinālā, kas viņam ļaus nākamnedēļ atgriezties ATP pasaules rangā TOP 200.

Ceturtdaļfināla spēlē Gulbis gandrīz divarpusi stundu ilgā cīņā atspēlējās un ar 6-7 (2:7), 6-4, 6-2 pieveica francūzi Kventinu Alīsu, kurš bija izlikts ar 12. numuru.

Pirmajā setā neviens no tenisistiem nespēja lauzt pretinieka serves geimu, tādējadi uzvarētāji nācās noskaidrot "tie break" izspēlē. Tajā Gulbis pie rezultāta 2-2 zaudēja piecas izspēles pēc kārtas, piekāpjoties pirmajā setā.

Otrajā setā Gulbis lauza pretinieka servi jau pirmajā geimā, kas bija izšķirošs un kas viņam deva uzvaru setā. Otrajā setā Gulbis ātri izvirzījās vadībā ar diviem breikiem 3-0, un arī šoreiz nosargāja pārsvaru, atspēlējot vairākas breikbumbas.

Par iekļūšanu pusfinālā Gulbis iegūs 35 ieskaites punktus un pirms Deivisa kausa mača iekļūs ATP ranga TOP 200. Tagad pusfinālā Gulbis tiksies ar Krievijas tenisistu Teimurazu Gabašvili.

Atgādinām, ka pirmajā kārtā Gulbis ar 6-2, 6-3 pārspēja leģendārā zviedra Bjērna Borga 16 gadus veco dēlu Leo, tad ar 7-6 (9:7), 7-6 (7:1) pieveica turnīra otro numuru slovāku Norbertu Gombošu, bet pēc tam ar 6-1, 6-7 (3:7), 6-4 uzvarēja viņa tautieti Aleksu Molčanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!