Foto: AP/Scanpix / LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pēc izstāšanās no prestižā Vimbldonas čempionāta jau pirmajā kārtā piedzīvos kritienu ATP pasaules rangā un noslīdēs līdz apmēram 130. vietai. Tenisists pats labi apzinās situāciju un sarunā ar portālu "Delfi" pauda cerību, ka tuvākajos sešos turnīros, aizvadot pāris labu maču, var atgriezties labāko simtniekā.

Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā Gulbis ar 1-6, 6-7 (12:14),2-6 zaudēja Argentīnas tenisistam Leonardo Maijeram, spējot izrādīt pretestību vien dramatiski aizritējušajā otrajā setā. Pērn Gulbis Vimbldonā tika līdz ceturtdaļfinālam, bet tagad pēc zaudējuma izkritīs no pasaules ranga TOP 100 un atradīsies ap 130. vietu. Gulbim šis bija sestais zaudējums pēc kārtas un 20. zaudējums sezonas 26 mačos.

"Vienīgais ir trenēties. Taisnoties, skaidrot zaudējumu? Runāt par lietām, kas būtu, ja būtu? Kaut kā neredzu tam jēgu. Varu sevi pierādīt ar rezultātiem un tie ir tik acīmredzami, ka nevienu nepiemānīsi. Pats esmu godīgs tādā ziņā pret sevi, jo tas, ko tu dari ārpus laukuma, kā tu sagatavojies, tas viss ir redzams laukumā. Bet zem tā visa ir ļoti daudz nianšu un negribas, lai nianses rauj ārā no konteksta. Tas neko nepaskaidro. Ja gribi reāli saprast, kāda ir tūre, tad tajā tūrē ir jāpavada 10 gadi," Vimbldonā sarunā ar portālu "Delfi" sacīja Gulbis.

Gulbja karjerā vairākas reizes ir bijuši kritumi, viņš spējis atgriezties un likt par sevi runāt. Pagājušā gadā Vimbldonā viņš pārvarēja kvalifikāciju un tad tika līdz ceturtajai kārtai, summā uzvarot sešus mačus pēc kārtas. Tas viņam ļāva atgriezties labāko simtniekā pēc traumas sadziedēšanas, kas ietekmēja viņa rangu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!