Foto: Publicitātes foto
Latvijas tenisists Ernests Gulbis piektdien izstājās no Barselonas turnīra, astotdaļfinālā piekāpjoties sacensību piektajam numuram Milošam Raoničam.

Pirmajā setā 32 minūšu ilgā cīņā Gulbis zaudēja ar 2-6, bet otrajā latviešu sportists piekāpās sīvā cīņā ar 6-7 (6:8). Otrais sets ilga stundu.

Par Barselonas kvalifikācijas un pamatsacensības pirmo divu kārtu pārvarēšanu Gulbis nopelnīja 55 ieskaites punktus, kas ļaus viņam nākamnedēļ atgriezties ATP pasaules ranga TOP 50.

Sākotnēji Gulbja un Raoniča spēlei bija jāsākas vēlāk pēcpusdienā, taču rīkotāji pārcēla maču uz citu kortu. Jau spēles sākumā Gulbis zaudēja savu servi, tad vēlreiz nenosargāja savu serves geimu un ātri nonāca zaudētājos ar 2-5. Astotajā geimā Gulbim bija breikbumba, taču to viņš neizmantoja, bet mirkli vēlāk Raoničs uzvarēja arī pirmo setu.

Otrajā setā cīņa bija daudz sīvāka jau ar pirmajiem geimiem. Gulbis seta gaitā trīs reizes atspēlēja breikpunktu, bet pats pie iespējas lauzt pretinieka servi netika. Tādējādi otrajā setā tenisisti aizvadīja "tie break", kas izvērtās par nervus stindzinošu cīņu. Jau geima sākumā Raoničs paņēma Gulbja servi, bet Gulbis pēc brīža atbildēja ar to pašu. Brīdi vēlāk Raoniš izvirzījās vadībā ar 5:2, bet Gulbis uzvarēja četrās izspēlēs pēc kārtas un ieguva setbumbu, pašam arī servējot. Tomēr tajā brīdī Gulbis zaudēja abas savas serves, bet pēc tam Raoničs izmantoja savu pirmo mačbumbu un iekļuva turnīra ceturtdaļfinālā.

Gulbja un Raoniča spēle bija paredzēta ceturtdien, taču lietus dēļ daudzi mači tika pārcelti uz piektdienu. Tādējādi Raoničam jau šovakar būs jāaizvada arī ceturtdaļfināla spēle.

Atgādinām, ka Gulbis turnīru uzsāka ar kvalifikāciju, kurā bija izlikts ar pirmo numuru. Gulbis pārvarēja atlases sacensības, tad pirmajā kārtā ar 7-6 (7:4) 6-2 pieveica Radeku Štepaneku, bet otrajā kārtā ar 6-3, 6-4 pārspēja arī mājinieku publikas mīluli Fernando Verdasko.

Raoničs šobrīd ATP pasaules rangā ieņem augsto 13.vietu, bet Gulbis ieņem 53.vietu. Līdz šim augstākā līmeņa turnīros tenisisti savā starpā tikušies divas reizes un abas reizes pārāks bija kanādietis. 2011.gadā Montekarlo "Masters Series turnīrā Raoničs uzvarēja ar 6-4, 7-5, bet 2012.gadā Memfisas turnīrā kanādietis bija pārāks ar 6-2, 7-6 (7:3).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!