Foto: AP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis trešdien izstājās no Dubaijas ATP sērijas turnīra, otrās kārtas spēlē piekāpjoties ukarinim Serhijam Stahovskim.

Nepilnu divu stundu cīņā Gulbis zaudēja ar 3-6, 7-5, 1-6.

Pirmajā setā pirmajos geimos tenisisti uzvarēja savas serves un neļāva pretiniekam pat iegūt "breikpointus", bet astotajā geimā Stahovskim izdevās lauzt Gulbja servi. Nākamajā geimā Gulbim neizdevās atbildēt ar to pašu, tādējādi latvijas tenisists zaudēja pirmo setu ar 3-6.

Kā pa viļņiem tenisisti spēlēja otrajā setā. Otrajā geimā Gulbis beidzot ieguva "breikpointu", taču Stahovskis to atspēlēja un uzvarēja geimā. Trešajā geimā Gulbis atspēlēja trīskāršo "breikpointu", tad vēl vienu, bet piekto iespēju izmantoja ukrainis, taču jau ceturtajā geimā Gulbis beidzot lauza pretinieka servi. Arī 11.geimā Gulbis atspēlēja trīskāršo "breikpointu", bet 12.geimā izmantoja pirmo "setpointu" un uzvarēja setā ar 7-5.

Trešajā setā Gulbis izvirzījās vadībā ar 1-0, bet tad sekoja lūzums spēlē – Gulbis zaudēja savu servi, tad vēlreiz un nespēja vairs atgūties. Latvijas tenisists zaudēja sešus geimus pēc kārtas, zaudējot arī visā mačā.

ATP pasaules rangā Gulbis, kurš turnīrā bija izlikts ar astoto numuru, ieņem 24.vietu, bet Stahovskis – 43.vietu.

Tenisisti savā starpā ATP turnīros līdz šim bija tikušies vienu reizi – šogad Sidnejas turnīra ceturtdaļfinālā Gulbis uzvarēja ar 6-4, 6-4.

Dubaijas turnīra pirmajā kārtā Gulbis pirmdien ar 6-3, 6-4 pieveica vācieti Mihaelu Berreru, kurš no turnīra organizatoriem bija saņēmis speciālo ielūgumu jeb "wild card". Arī Stahovskis pirmajā kārtā pieveica "wild card" īpašnieku mājinieku Omāru Avadī – ukrainis uzvarēja ar 6-4, 6-2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!