Foto: AP/Scanpix

Negaidītu uzvaru Monreālas "Masters Series" tenisa turnīra astotdaļfinālā ceturtdien izcīnīja Ernests Gulbis, kurš pieveica vienu no turnīra galvenajiem favorītiem, pasaules ranga otro raketi, olimpisko un Vimbldonas čempionu Endiju Mareju.

Pusotru stundu ilgā cīņā Gulbis bija pārāks ar 6-4, 6-3. Gulbim tā bija pirmā uzvara karjerā pār Skotijas tenisistu, un līdz ar šo panākumu Gulbis pārtrauca Mareja 13.uzvarēto spēļu sēriju.

Tagad Monreālas turnīra ceturtdaļfinālā Gulbis spēlēs pret Huanu Martinu del Potro vai Milošu Raoniču.

Gulbis neveikli iesāka maču, viņam neizdevās sitieni no labās puses, tomēr sākumā spēja nosargāt savu servi. Pirmais saspringtākais geims bija piektais, kurā Gulbis bija tuvu breikbumbai, tomēr Marejs nospēlēja drošāk un uzvarēja šo geimu. Taču jau nākamajā geimā Gulbim nācās atspēlēties no 0-30. To Gulbis paveica un uzvarēja geimu, kā arī uzvarēja septīto geimu, atspēlējoties no 0-30. Nākamās izspēles tenisisti uzvarēja diezgan droši, bet skotu tenisistam "roka nodrebēja" īstajā brīdī – desmitajā geimā. Marejs pieļāva dubultkļūdu, tad rupji kļūdījās sitienā, bet Gulbis ar teicamu saīsināto sitienu panāca trīskāršo setbumbu. Pirmo Gulbja setbumbu Marejs atspēlēja, bet otrajā Gulbis ar agresīvu sitienu piespieda skotu kļūdīties.

Otrais sets abu tenisistu izpildījumā bija ļoti baudāms un līdzjutēji neskopojās ar aplausiem. Tomēr skaistā spēle bija arī ļoti nervoza. Ceturtajā geimā Gulbis paņēma Mareja servi un arī dominēja kortā, nosakot toni izspēlēs. Tad gan sekoja kritums Gulbja sniegumā, ko izmantoja Marejs, uzreiz laužot Latvijas tenisista servi un izlīdzinot rezultātu 3-3.

Gulbis gan pēc neveiksmīgajām epizodēm neatdeva iniciatīvu un nesalūza. Septītajā geimā Gulbis pārliecinoši uzvarēja savu servi, bet pēc pauzes ar izcilu sniegumu lauza Mareja servi. Devītajā geimā Gulbis lika nedaudz panervozēt līdzjutējiem, pāris epizodēs nospēlējot diezgan nedroši. Pēc dubultkļūdas Gulbis ar spēcīgu servi panāca mačbumbu, bet tad ar eisu guva arī vienu no savām lieliskākajām uzvarām līdzšinējā karjerā.

Par iekļūšanu Monreālas "Masters Series" ceturtdaļfinālā Gulbis nopelnījis 180 punktus un nākamnedēļ pakāpsies pasaules rangā, pietuvojoties TOP 30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!