Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, nedēļas laikā aizvadot otru teicamu maču, trešdien tomēr izstājās no Marseļas ATP sērijas turnīra, otrajā kārtā spraigā cīņā piekāpjoties sacensību galvenajam favorītam Tomašam Berdiham.

Divu stundu un 11 minūšu ilgā cīņā pasaules ranga sestās vietas īpašnieks Berdihs bija pārāks ar 6-4, 6-7 (10:12), 6-4.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Gulbim tas bija otrais zaudējums nedēļas laikā kādam no pasaules ranga TOP10 tenisistiem. Kā zināms, pagājušā nedēļā Gulbis turnīrā Roterdamā sīvā cīņā piekāpās Huanam Martinam del Potro.

Pirmajā setā sestajā geimā Gulbis ieguva dubulto breikpunktu, taču to neizmantoja. Līdz seta izskaņai turpinājās līdzīga cīņa, bet desmitajā geimā Berdihs izmantoja savu pirmo iespēju uzvarēt setā – pēc divām Gulbja kļūdām čehs lauza latvieša servi un līdz ar to uzvarēja arī pirmajā setā.

Dramatiskākais mačā bija otrais sets. Septītajā geimā Gulbis paņēma Berdiha servi, taču jau nākamajā geimā zaudēja savu servi. Tenisisti "aizspēlējās" līdz "tie break", kas piešķīra mačam vēl lielāku dramatismu. Apmainījušies ar kļūdām, Gulbis pirmais tika pie iespējas uzvarēt setā, taču to neizmantoja. Tad Gulbis trīs reizes atspēlēja mačbumbu, panāca setbumbu un to izmantoja, uzvarot "tie break" ar 12:10.

Ļoti nedroši Gulbis iesāka izšķirošo setu, lai gan nosargāja savas serves geimus. Tomēr piektajā geimā Berdihs lauza Gulbja servi, kas šoreiz mačā bija izšķirošš. Turpinājumā Gulbis nespēja paņemt Berdiha servi, lai gan pēdējā geimā skaisti atspēlēja dubulto mačpunktu.

Jāpiebilst, ka Gulbis trešajā setā sarīkoja arī "šovu" skatītājiem. Astotajā geimā pēc kārtējās kļūdas pēc sitiena no gala līnijas Gulbis dusmās trieca raketi pret zemi. Pēc raketes pacelšanas Gulbis vēlreiz dusmās trieca raketi pret zemi, to sašķaidot. Ar savu rīcību Gulbis gan izpelnījās līdzjutēju nepatiku un ūjināšanu, taču mača arbitrs uz to gan tikai pasmīkņāja, lai gan bija tiesīgs piešķirt Gulbim sodu par šādu rīcību.

Par dalību Marseļas turnīrā, kurā viņš bija saņēmis organizatoru "wild card", Gulbis saņēma 20 ieskaites punktus pasaules rangā. Atgādinām, ka turnīra pirmajā kārtā Gulbis ar 6-3, 6-2 pieveica somu Jarko Nieminenu, bet Berdiham pirmā kārta bija brīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!