Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis iepriekš laukumā bieži devies ar zaudētāja attieksmi, bet nu tas ir mainījies, pēc uzvaras Monreālas "Masters 1000" jeb "Rogers Cup" turnīra pirmās kārtas cīņā izteicās tenisists.

Kā zināms, turnīra pirmās kārtas mačā Gulbis pirmdien saistošā cīņā ar 3-6, 6-1, 7-5 pieveica bijušo pasaules pirmo raketi, pieredzējušo spāni Huanu Karlosu Ferrero, bet aizpagājušajā nedēļā Gulbis triumfēja Losandželosas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, iegūstot otro ATP vienspēļu titulu karjerā.

"Pēc uzvaras Losandželosas turnīrā kortā izeju ar uzvarētāja attieksmi," panākuma nozīmi viņa psiholoģiskajā izaugsmē uzsver Gulbis. "Iepriekš laukumā devos ar zaudētāja attieksmi."

Arī īsi pēc uzvaras Losandželosas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā Gulbis izcēla pārliecības atgūšanas nozīmi, ko bija zaudējis pēc neveiksmēm dažādos turnīros.

Gulbis, kurš pamatturnīrā Monreālā piedalās, pateicoties organizatoru piešķirtajam speciālajam ielūgumam jeb "wild card", šobrīd ATP rangā atrodas 55.pozīcijā, bet Ferrero ieņem 104.vietu.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā bija tikušies vienu reizi, kad 2007.gadā Valensijas turnīra pirmās kārtas mačā Ferrero bija pārliecinoši pārāks, uzvarot ar 6-3, 6-1.

Monreālas turnīra otrajā kārtā latvietis spēkosies ar krievu Mihailu Južniju, kurš izlikts ar 11.numuru, vai francūzi Mišelu Lodrā. Šo sportistu cīņa notiks otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!