Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis (ATP 224.) otrdien izstājās no Delrejbīčas "ATP World Tour 250" turnīra, pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 7-6 (7:5), 4-6, 6-7 (4:7) zaudējot ASV pārstāvim Railijam Opelkam (ATP 54.).

Spēles pirmajā setā Gulbis tikai vienreiz Opelkas serves geimos guva vairāk par vienu punktu. Turpretim 2,11 metrus garais amerikānis spēja sagādāt Latvijas tenisistam sarežģītus brīžus. Rezultātam esot 2-3, Opelka neizmantoja četras breikbumbas, bet nākamajā Gulbja serves geimā izšķērdēja vēl vienu breikbumbu.

Savukārt latvietis savu iespēju sagaidīja, taibreikā trīs reizes laužot Opelkas servi un uzvarot pirmo setu.

Otrā seta pašā ievadā Gulbis negaidīti zaudēja serves geimu, bet pēc tam atspēlēja divas breikbumbas, lai nenonāktu zaudētājos ar 0-3. Nākamajā geimā Gulbis tika pie pirmās un vienīgās breikbumbas visā mačā, tomēr Opelka atspēlējās, noturot vadību.

Seta otrā puse tika aizvadīta, abiem tenisistiem aizvien pārliecinošāk izspēlējot savus serves geimus. Opelka ar spēcīgām servēm nedeva Gulbim dižas iespējas "aizķerties", bet precīzāk sāka servēt arī Latvijas tenisists, kurš izmantoja Opelkas vājās prasmes bumbiņu uzņemšanā.

Opelka ar rezultātu 6-4 uzvarēja otro setu, bet tam sekoja apmainīšanās ar uzvarām trešā seta serves geimos. Mačs tādējādi sasniedza taibreiku. Pirmais savā servē kļūdījās Gulbis, bet Opelka pēcāk nonāca pie četrām mačbumbām. Gulbis divas pamanījās atspēlēt, tomēr viss izlietais ūdens netika sasmelts, latvietim zaudējot mačā ar rezultātu 7-6 (7:5), 4-6, 6-7 (4:7).

Spēles gaitā Opelka izcēlās ar 20 netveramām servēm, kā arī uzvarēja 88% izspēļu pēc pirmās serves. Gulbis spēja realizēt 13 "eisus" un uzvarēt 77% gadījumu, kad laukumā trāpīja pirmo servi.

Latvijas tenisists tādējādi nespēja trešo reizi triumfēt turnīrā, kurā viņš atgriezās pirmo reizi kopš 2013. gada. Tieši toreiz, kā arī 2010. gadā, Gulbis kļuva par Delrejbīčas turnīra uzvarētāju. Savukārt savstarpējās spēlēs Opelka uzvarējis jau visos trijos notikušajos mačos.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!