Foto: EPA/LETA
Latvijas tenisists Ernests Gulbis Sidnejas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pusfināla mačā piektdien ar rezultātu 6-7 (1:7), 0-6 zaudēja francūzim Žilam Simonam.

Aizvadīto cīņu sekmīgāk iesāka Gulbis, kurš jau pirmā seta pirmajā geimā lauza pretinieka servi. Turpinājumā ritēja līdzīga spēle un uzvarēja servētāji, bet desmitajā geimā Simons lauza Guljba servi, turklāt latvietis neizcīnīja nevienu punktu. Pēc tik neveiksmīga geima Gulbis salauza savu tenisa raketi. Jau nākamajā geimā latvietim bija iespēja vēlreiz lauzt pretinieka servi, tomēr Simons to neļāva izdarīt un seta uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešams taibreiks.

Papildgeimu Gulbis aizvadīja neveiksmīgi, jo zaudēja tajā ar 1:7, turklāt vienīgo punktu gūstot pēc Simona dubultkļūdas.

Otrajā setā pilnībā dominēja Simons, kurš sekmīgi izmantoja Gulbja kļūdas un 16 minūšu laikā noslēdza setu savā labā ar 6-0. Jāpiebilst, ka otrajā setā Gulbis uzvarēja tikai trīs izspēlēs.

Līdz ar to Simons šajā turnīrā līdz šim vēl nav zaudējis nevienā setā.

Par iekļūšanu pusfinālā Gulbis tika pie 90 vienspēļu ranga punktiem, un nākamajā nedēļā viņš varētu sasniegt jaunu karjeras rekordvietu.

Gulbis ATP rangā šobrīd ieņem 24.vietu, bet Simons atrodas 41.pozīcijā, bet 2009.gada sākumā bija pakāpies arī līdz sestajai vietai. Iepriekš Gulbis ar Simonu bija ticies vienu reizi, kad 2007.gada Sinsinati "Masters" turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā bija pārāks ar rezultātu 6-4, 7-5.

Kā ziņots, Gulbim turnīrā pirmā kārta bija brīva, bet otrajā kārtā Latvijas tenisists ar rezultātu 2-6, 6-4, 6-3 smagā cīņā pieveica krievu Igoru Andrejevu, bet ceturtdaļfinālā ar 6-4, 6-4 pārspēja ukraini Serhiju Stahovski.

Finālā Simons spēkosies ar serbu Viktoru Troicki, kurš izlikts ar ceturto numuru, vai Florianu Maijeru no Vācijas.

Šis ir pēdējais ATP kategorijas turnīrs pirms Austrālijas atklātā čempionāta, kas sāksies 17.janvārī.

Pagājušajā gadā Gulbis nedēļā pirms Austrālijas atklātā čempionāta bija nolēmis atpūsties un turnīros nepiedalījās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!