Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā ir zaudējis divas pozīcijas, toties Jeļena Ostapenko WTA rangā ir atkārtojusi savu karjeras rekordu, ko sasniedza šā gada maijā.

Gulbis jaunākajā ATP rangā atrodas 61. pozīcijā, un ir vienīgais no Latvijas tenisistiem, kurš noslīdējis zemāk rangā. Miķelim Lībietim kāpums par piecām vietām uz 465. pozīciju, Mārtiņš Podžus saglabājis 615. vietu, Jānim Požum kāpums par 17. pozīcijām (1126.), Artūram Lazdiņam - par 13 (1328.), bet Mikum Losbergam - par astoņām (1715.).

ATP ranga TOP10 izmaiņas minimālas - līderis joprojām ir Novāks Džokovičs, otrais ir Endijs Marejs, trešais - Rodžers Federers. No devītās uz septīto vietu pacēlies kanādietis Milošs Raoničs, vienu pozīciju zaudējuši austrietis Dominiks Tīems un čehs Tomāšs Berdihs. TOP10 joprojām noslēdz francūzis Rišārs Gaskē.

WTA sieviešu tenisa rangā pēc veiksmīgā snieguma Birmingemā ir atkārtojusi savu karjeras rekordu - 36. pozīcija, kas ir par divām vietām augstāk nekā pirms nedēļas. Iespaidīgs kāpums, uzreiz par 15 pozīcijām ir Anastasijai Sevastovai, kura jaunākajā rangā pacēlusies uz 67. vietu. Pirms nedeļas viņa bija 82. vietā.

Kāpums arī Diānai Marcinkēvičai, kura WTA rangā uzlabojusi savu situāciju par trim pozīcijām un atrodas 405. vietā.

Arī sieviešu tenisa ranga TOP10 maz izmaiņu - pirmās raketes godu saglabā Serēna Viljamsa, kurai seko Gabrinje Mugurusa, Agneška Radvaņska, Angelika Kerbere un Simona Halepa. Vienīgās izmaiņas ir labāko desmitnieka beigās - amerikāniete Medisona Kīza no 16. vietas pacēlusies uz 10., izstumjot no TOP10 šveicieti Tomeju Bačinsku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!