Foto: Reuters/Scanpix
Smagu uzvaru Austrālijas atklātā čempionāta trešās kārtas mačā sestdien izcīnīja ar trešo numuru izliktā beļģu tenisiste Kima Klijstersa, nodrošinot vietu sacensību astotdaļfinālā.

Klijstersa sestdien ar 7-6 (7:3), 6-3 uzvarēja Francijas sportisti Alizē Kornē, kurai spēles dienā apritēja 21 gads.

"Es zinu, ka Kornē netika pie kārotā rezultāta, taču domāju, ka šī nav tā sliktākā vieta, kur atzīmēt savu dzimšanas dienu. Es ceru, ka viņa to izbaudīja," pretinieci uzmundrināt steidza Klijstersa.

Astotdaļfinālā beļģieti gaida tikšanās ar Krievijas pārstāvi Jekaterinu Makarovu, kura ar 6-2, 3-6, 8-6 uzvarēja savu tautieti Nadeždu Petrovu.

Tikmēr nepatīkamu zaudējumu piedzīvoja ar piekto numuru izliktā Austrālijas tenisiste Samanta Stosura, kas ar 6-7 (5:7), 3-6 zaudēja Petrai Kvitovai no Čehijas, kura turnīrā izlikta ar 25.numuru.

Nākamajā kārtā Kvitovu gaida Itālijas sportiste Flavija Peneta, kas izlikta ar 22.numuru. Peneta trešajā kārtā smagā trīs setu cīņā ar 3-6, 7-6 (7:3), 6-4 uzvarēja turnīra 10. raketi Šaharu Pīru no Izraēlas.

Tāpat astotdaļfinālā savā starpā tiksies Šuai Pena no Ķīnas un ar 12.numuru izliktā Agņeška Radvanska no Polijas.

Sestdien pie uzvarām tika arī Iveta Benešova no Čehijas un ar otro numuru izliktā Vera Zvonarjova no Krievijas, kuras pārspēja attiecīgi krievietes Anastasijas Pavļučenkovas un čehietes Lūsijas Safarovas pretestību un tagad savā starpā sadalīs ceļazīmi uz turnīra ceturtdaļfinālu.

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova savu astotdaļfināla spēli pret WTA ranga līderi Karolīnu Vozņacki aizvadīs naktī uz svētdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!