Foto: Itar-Tass/Scanpix
Brazīlietis Gustavu Kuertēns, krievs Jevgēņijs Kafeļņikovs un amerikāniete Dženifera Kapriati iekļauti starp deviņiem cilvēkiem, kuri nominēti uzņemšanai tenisa Slavas zālē.

Tāpat uz uzņemšanu pretendē Spānijas leģenda Manuels Orantess, austrāliete Telma Koina Longa, spēles veidotāji Niks Boletjēri, Eīči Kavatei un Maiks Deiviss, kā arī ASV ratiņtenisa spēlētājs Rendijs Snovs.

Mediju pārstāvju balsošana notiks nākamajos mēnešos. Slavas zālē tiks uzņemti cilvēki, kuri saņems vismaz 75 procentu atbalstu. Savukārt izvēlētie Slavas zālē tiks uzņemti nākamā gada 14.jūlijā.

34 gadus vecais Kuertēns ATP ranga līderpozīcijā atradās 43 nedēļas. Savus vienīgos "Grand Slam" titulus viņš ieguva Francijas atklātajā čempionātā, uzvarot 1997., 2000. un 2001.gada turnīros. 2000.gadu viņš noslēdza ranga pirmajā pozīcijā, bet karjeras laikā uzvarēja 20 vienspēļu turnīros.

37 gadus vecais Kafeļņikovs karjerā uzvarēja 26 turnīros, ieskaitot 1996.gada Francijas atklātajā čempionātā un 1999.gada Austrālijas atklātajā čempionātā. Kopš Kafeļņikova veikuma 1996.gadā neviens tenisists vienā "Grand Slam" turnīrā nav uzvarējis gan vienspēļu, gan dubultspēļu sacensībās. Viņš ATP ranga līderpozīcijā atradās sešas nedēļas, uzvarot arī 2000.gada Sidnejas olimpiskajās spēlēs, bet 2002.gadā palīdzēja Krievijai iegūt Deivisa kausu.

Tikmēr 35 gadus vecā Kapriati, kura par profesionālu tenisisti kļuva jau 13 gadu vecumā, karjeras laikā uzvarēja 14 vienspēļu turnīros, ieskaitot 1992.gada Barselonas olimpiskajās spēlēs. 2001. un 2002.gadā viņa uzvarēja Austrālijas atklātajā čempionātā, bet 2001.gadā bija labākā arī Francijas atklātajā čempionātā, 18 nedēļas atrodoties WTA ranga līderes godā.

Tikmēr panākumiem bagātākā no nominētajiem ir 92 gadus vecā Longa, kura laika posmā no 1935. līdz 1958.gadam ieguva 19 "Grand Slam" titulus vienspēlēs un dubultspēlēs.

Tikmēr slavenās tenisa akadēmijas dibinātājs Boletjēri, kuram šobrīd ir 80 gadi, aizvedis desmit tenisistus līdz ATP un WTA rangu līderpozīcijām. Šobrīd Boletjēri, neskatoties uz cienījamo vecumu, strādā ar japāņu uzlecošo zvaigzni Kei Nišikori.

Kā ziņots, šogad slavenākais no Slavas zālē uzņemtajiem bija ASV tenisa leģenda Andrē Agasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!