Foto: DELFI
Latvijas tenisa izlase jaunākajā Deivisa kausa izcīņas rangā pakāpusies par vienu vietu un šobrīd atrodas 44.pozīcijā.

Latvijas komandas rēķinā šobrīd ir 524,06 punkti. Uzreiz virs Latvijas atrodas Lielbritānija, no kuras nāk šobrīd ATP ranga piektajā vietā esošais Endijs Marejs.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas komanda Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmās kārtas mačā ar 4-1 izbraukumā pārliecinoši pieveica Grieķiju. Šajā duelī Latvijas izlasei nepalīdzēja Ernests Gulbis, kurš, visticamāk, nepiedalīsies nevienā šī gada cīņā.

Otrās kārtas maču ar Dāniju Latvijas tenisisti aizvadīs izbraukumā. Tā kā abu valstu izlases līdz šim savā starpā nav tikušās, cīņas rīkotāji tika noskaidroti izlozē.

Latvijas un Dānijas cīņa tiks aizvadīta no 8. līdz 10.jūlijam.

Rangā augšgalā pirmo pozīciju saglabājusi 2008. un 2009.gada čempionvienība Spānija, kas pagājušajā gadā nespēja pārvarēt pasaules grupas ceturtdaļfinālu. Otro vietu saglabājusi 2010.gada čempione Serbija, trešā joprojām ir Čehija, bet tai seko Francija, Argentīna un ASV.

Deivisa kausa izcīņas rangā iekļautas 132 valstu izlases.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļas nogalē vietu Deivisa kausa ceturtdaļfinālā garantēja Serbija, Zviedrija, Kazahstāna, Argentīna, ASV, Spānija, Vācija un Francija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!