Foto: LETA

2019. gada jūlijā Jūrmalā pirmo reizi notiks WTA "International" sērijas turnīrs, kura nosaukums būs "Baltic Open", un tajā dalību apstiprinājušas abas Latvijas tenisa līderes Anastasija Sevastova un Jeļena Ostapenko, pirmdien preses konferencē apstiprināja turnīra organizators Aleksandrs Ostrovskis.

Turnīrs Jūrmalā risināsies no 22. līdz 28 jūlijam. Tas būs laiks starp "French Open" un Vimbldonas turnīriem.

"Šāds turnīrs Latvijā notiks pirmo reizi, un esam priecīgi, ka bija iespēja to pārcelt uz šejieni. Iepriekš tas notika Maskavā un risinājās nesliktā līmenī. Toreiz piedalījās arī Sevastova. Mēs šo līmeni centīsimies noturēt arī šogad un turpmāk," teica Ostrovskis.

Viņš atklāja, ka Sevastova un Ostapenko esot piekritušas spēlēt Jūrmalā, bet pastāv iespēja, ka vēl kāda Latvijas jaunā tenisiste iegūs tiesības cīnīties kvalifikācijā. Savukārt balvu fonds esot paredzēts 250 tūkstošu eiro apmērā.

Sevastova sacīja, ka Ostrovska rīkotais turnīrs Maskavā bija labā līmenī, taču tā atrašanās vieta pilsētā neesot bijusi veiksmīga. "Ceru, ka Latvijā būs vēl labāk, un atbrauks labas spēlētājas. Spēles notiks uz grunts seguma, un tiešām ceru, ka viss tur izdosies," sacīja Sevastova.

Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidents Juris Savickis stāstīja, ka pirms pāris gadiem esot domājis par Kicbīeles licences pārpirkšanu, taču tā esot maksājusi četrus miljonus eiro. "Tad nevarēju to pacelt, taču tas vien parāda, kāds tas ir līmenis. Tagad šāds turnīrs atnācis pie mums par mazākām izmaksām," sacīja Savickis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!