Latvijas vadošie tenisisti Jeļena Ostapenko (WTA 41.), Anastasija Sevastova (WTA 43.), Ernests Gulbis (ATP 162.) un talantīgais Kārlis Ozoliņš (ATP 1133.) 29. un 30. jūlijā Tallinā, "Tondi tenisa centrā" piedalīsies "Merks Cup" Igaunijas-Latvijas izlašu sacīkstēs tenisā, otrdien tika atklāts preses konferencē.

Latvijas izlasei pretī stāsies Igaunijas tenisa valstsvienība, kuru pārstāvēs kaimiņvalsts vadošās tenisistes Anete Kontaveita (WTA 22.) un Kaia Kanepi (WTA 99.), kā arī vīriešu tenisisti Jurgens Zops (ATP 540) un Vladimirs Ivanovs (ATP 552.).

Divu dienu laikā tiks aizvadītas 11 spēles, no kurām astoņas būs vienspēles, gan dāmām, gan kungiem izspēlējot pa vienai vienspēlei ar katru kaimiņvalsts pārstāvi. Vēl norisināsies pa vienai dubultspēlei sieviešu un vīriešu konkurencē, kā arī viena jauktā dubultspēle.

Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova iepriekš jau spēlējušas Tallinā, kad 2018. gada februārī Latvijas izlase izkļuva no Federācijas kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas. Valstsvienība to paveica pirmo reizi kopš 1993. gada.

"Man ir lieliskas atmiņas no spēlēšanas Tallinā," izteicās Ostapenko. "Biju jau aizmirsusi, ka tur spēlēju. Toreiz pakāpāmies augstāk Federācijas kausā. Nevaru sagaidīt iespēju tur atgriezties un atkal spēlēt."

Preses konferencē nevarēja piedalīties Anastasija Sevastova, kura šobrīd startē paraugturnīrā Berlīnē.

Labā noskaņojumā preses konferencē bija Ernests Gulbis: "Vai sauc mani par Gulbja kungu ["Mister Gulbis" angļu valodā] mana vecuma dēļ? (smejas) Domāju, ka visi ir ļoti sajūsmināti par iespēju atkal spēlēt. Mēs esam tikai trenējušies un uzturējuši fizisko formu. Ceru, ka ATP tūre atsāksies 17. augustā. Šis turnīrs ir ļoti labos datumos, lai būtu gatavs sezonas sākumam."

Savukārt Kārlis Ozoliņš klāstīja, ka viņam paticis šī gada martā spēlēt Latvijas izlases rindās Deivisa kausā pašmāju skatītāju priekšā. Viņš iepriekš gan arī spēlējis Tallinā junioru vecumā.

"Būtībā tur neesmu zaudējis, bet redzēsim. Plānoju šo faktu nemainīt," pajokoja Ozoliņš.

Biļetes uz turnīru būs pieejamas no trešdienas, 15. jūlija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!