Foto: F64
Latvijas tenisists Miķelis Lībietis trešdien sasniedza Tenerifē notiekošā "Challenger" turnīra dubultspēļu sacensību ceturtdaļfinālu.

Savā sezonas pirmajā spēlē Lībietis duetā ar šveicieti Luku Margaroli ar 6-4, 7-5 pārspēja ukraini Oleksiju Krutihu un ungāru Fābiānu Marošānu.

Ceturtdaļfināla sasniegšana dod 16 ATP dubultspēļu ranga punktus.

Cīņā par pusfinālu Lībietis un Margaroli tiksies ar turnīra pirmo duetu Marko Bortoloti no Itālijas un Serhio Martosu-Gornesu no Spānijas. Trešdien uzvarētie tenisisti ir dubultspēļu ranga otrā simta otrajā pusē, bet nākamie pretinieki - sākumā.

Lībietis dubultspēļu rangā ir 363.pozīcijā, bet 2017.gadā viņš sasniedza 174.vietu.

Pērn Lībietis pēc piecu gadu pauzes, kas bija saistīta ar smagiem savainojumiem, atgriezās profesionālajā tenisā un uzvarēja četrās Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) dubultspēļu M-25 sacensībās pēc kārtas. "Challenger" līmenī nevienā no sacensībām neizdevās tikt tālāk par otro maču.

2014.gadā Lībietis Tenesī Universitātes komandas sastāvā uzvarēja NCAA čempionāta dubultspēļu finālturnīrā. Tajā pašā gadā viņš izcīnīja savu pirmo "Challenger" titulu, divus gadus vēlāk šajā līmenī pievienojot vēl vienu trofeju.

2017.gadā Lībietis uz neilgu brīdi Ernestam Gulbim atņēma valsts pirmās raketes godu vienspēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!