Foto: AP/Scanpix/LETA

Sezonas pirmā "Grand Slam" tenisa turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta - finālā dāmu vienspēlēs ceturtdien iekļuva Arina Sabaļenka un Vimbldonas čempione Jeļena Ribakina (attēlā).

Pasaules piektā rakete Sabaļenka savā pusfināla mačā ar 7-6 (6:1), 6-2 uzvarēja Polijas tenisisti Magdu Lineti (WTA 45.).

Sabaļenka, kura iepriekš nav slēpusi simpātijas diktatoriskā Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko režīmam, kādā no "Grand Slam" turnīru fināliem spēlēs pirmo reizi karjerā. Iepriekš viņas labākais sasniegums bija pusfināli Vimbldonā un ASV atklātajā čempionātā.

No nākamās nedēļas Sabaļenka kļūs par pasaules ranga vicelīderi. Kaut arī iepriekš viņa teikusi, ka neviens neatbalsta karu, viņa pērn arī izteica nožēlu, ka Krievijas un Baltkrievijas tenisisti netika pielaisti Vimbldinas čempionātam.

"Australian Open" finālā Sabaļenka sestdien mērosies spēkiem ar kazahu sportisti Ribakinu, kura pirms tam ceturtdaļfinālā pārspēja Latvijas pirmo raketi Jeļenu Ostapenko. Savukārt pusfinālā viņa ar 7-6 (7:4), 6-3 pieveica planētas 24. raketi Viktoriju Azarenku, tādējādi kliedējot iespēju, ka finālā varētu sacensties divas baltkrievu tenisistes.


Pērn pasaules ranga 25. vietas īpašniece Ribakina triumfēja Vimbldonā, bet Austrālijā finālu sasniegusi pirmo reizi karjerā. Pa ceļam uz izšķirošo maču viņa izslēdza arī pasaules pirmo numuru Igu Švjonteku.

Maskavā dzimusī Ribakina nākamnedēļ pirmo reizi sasniegs pasaules ranga pirmo desmitnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!