Foto: AP/Scanpix/LETA

Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pusfinālā otrdien, 25. janvārī, iekļuva spānis Rafaels Nadals, kurš 36. reizi karjerā sasniedzis "Grand Slam" turnīra pusfinālu un turpina ceļu pēc 21. titula, kas ļautu viņam kļūt par visu laiku izcilāko tenisistu.

Ceturtdaļfinālā Nadals četru stundu un astoņu minūšu ilgā cīņā ar 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3 pieveica Kanādu pārstāvošu Denisu Šapovalovu. Nadals turnīrā izlikts ar sesto numuru, bet Šapovalovam bija 14. numurs.

Aizraujošā mačā Šapovalovs spēja atspēlēties pēc zaudētiem diviem setiem, bet izšķirošajā setā jau sākumā nonāca zaudētājos ar 0-2, bet Nadals mirkli vēlāk atspēlēja divas breikbumbas, panākot 3-0 savā labā. Piektā seta turpinājumā Šapovalovs nespēja apdraudēt Nadala pārsvaru, 35 gadus vecajam spānim svinot uzvaru.

Šapovalovs spēles laikā pauda neapmierinātību ar tiesneša darbību, neaizrādot Nadalam par ilgajām pauzēm starp izspēlēm. Savukārt pēc pēdējā izspēlētā punkta Šapovalovs dusmās trieca tenisa raketi pret kortu, to salaužot.

Tagad pusfinālā Nadals piektdien tiksies francūzi Gēlu Monfisu vai itāli Mateo Beretīni.

Kā zināms, mūsdienu trīs izcilākajiem tenisistiem Nadalam, Rodžeram Federeram un Novākam Džokovičam ir pa 20 uzvarām "Grand Slam" turnīros. Tenisa veterāns Federers šogad nespēlē "Australian Open", bet Džokovičs skandāla dēļ bija spiests atstāt Melburnu, tādējādi Nadalam ir iespēja kļūt par visu laiku izcilāko tenisistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!