Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Žurnālista Džamala Hašogi slepkavības dēļ pasaules tenisa zvaigznes Rafaels Nadals un Novāks Džokovičs varētu atteikties no paraugspēles Saūda Arābijas pilsētā Rijādā, vēsta ārzemju mediji.

Kā ziņojām, Saūdarābijas kroņprinča Mohamada bin Salmana kritiķis Hašogi pazuda pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā 2. oktobrī. Žurnālists tur esot spīdzināts un nogalināts.

Paraugspēle Rijādā ieplānota 22. decembrī, un abiem tenisistiem par dalību tajā pienāktos viens miljons dolāru. Pagaidām nedz Nadals, nedz Džokovičs nav paziņojuši galīgo lēmumu, taču abi nav pārliecināti, ka piedalīsies šajā mačā.

"Es zinu, kas ir noticis, un tas ir skumji," saka Džokovičs. "Es vienmēr esmu centies paliks profesionālis un cienīt savas saistības. Mums nepieciešams iegūt vairāk informācijas un pieņemt racionālu lēmumu, vai šo maču aizvadīt vai ne. Negribu tiks ierauts politiskos procesos, bet diemžēl mūsu spēle ar tiem ļoti saistīta."

"Pirms gada apsolīju piedalīties šajā spēlē," norāda Nadals. "Briesmīgi, ka gājis bojā žurnālists. Mēs zinām, ka ir noticis kaut kas šausmīgs. Skatīsimies, kā situācija attīstīsies. Ceru, ka drīzumā viss noskaidrosies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!