Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pārī ar Veroniku Kudermetovu no Krievijas ceturtdien pirmajā kārtā izstājās no Vimbldonas tenisa čempionāta dubultspēļu turnīra.

Pirmās kārtas spēlē Vimbldonas turnīrā ar 14. numuru izsētās Ostapenko un Kudermetova 6-4, 4-6, 3-6 piekāpās francūzietei Alizē Kornē un horvātietei Petrai Martičai.

Ostapenko un Kudermetova spēli iesāka neveiksmīgi, ātri zaudējot serves geimu un nonākot iedzinējos ar 0-2, taču turpinājumā viņām izdevās savu spēli sakārtot. Ostapenko uzbrukumā darbojas veiksmīgi un sekmēja sava dueta atspēlēšanos un izvirzīšanos vadībā ar 5-3. Pēc tam izdevās noslēgt pirmo setu.

Otrajā setā iesākumā Ostapenko ar Kudermetova nerealizēja četras breikbumbas, bet sestajā geimā viņas atspēlēja Kornē un Martičas breika iespēju. Ostapenko dubultkļūda deva pretiniecēm vēl vienu iespēju, un pie tīkla viņas to izmantoja, panākot rezultātu 4-2. Nākamajā geimā Ostapenko pie rezultāta 40:40 teicami nospēlēja aizsardzībā un Kudermetova ar sitienu gar sāna līniju panāca breika iespēju, kuru izdevās realizēt. Vēlāk, atkal servējot Ostapenko, Kornē un Martiča ieguva setbumbu, un pēc Latvijas sportistes sitiena autā cīņa nonāca līdz trešajam setam.

Trešajā setā abi dueti veiksmīgi darbojās pie savām servēm, bet tad pie rezultāta 3-4 Ostapenko nevedās servēšana, un pretinieces ieguva četras breika iespējas, taču izdevās atspēlēt vien trīs. Kornē un Martiča ieguva iespēju servēt par uzvaru mačā, un to izdarīja pārliecinoši.

Latvijas sportiste dubultspēļu rangā ir 31. pozīcijā, bet Kudermetova atrodama 35. pozīcijā. Savukārt Kornē dubultspēļu rangā ir 114. vietā, bet Martiča atrodama 120. pozīcijā.

Jau vēstīts, ka Ostapenko arī vienspēlēs izstājās pirmajā kārtā, nespējot aizstāvēt pagājušajā gadā izcīnītos ranga punktus par sasniegto pusfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!