Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pārī ar zviedru Robertu Lindstedu piektdien iekļuva Vimbldonas tenisa čempionāta jaukto dubultspēļu finālā.

Pusfināla spēlē Ostapenko un Lindstets ar rezultātu 7-5, 6-2 pārspēji Nīderlandes tenisistu Matvi Midelkupu un ķīnieti Džaosjuanu Janu.

Ostapenko un Lindsteds spēli iesāka ļoti veiksmīgi un jau trešajā geimā realizēja iegūto breikbumbu. Pāris geimus vēlāk Jana ar ļoti veiksmīgi uzņemtu zviedra servi panāca breika iespēju savam duetam, tomēr Ostapenko un Lindsteds kopīgiem spēkiem geimu uzvarēja, panākot rezultātu 4-2. Tad viņi pie ķīnietes serves ieguva trīskāršo breikbumbu, taču šoreiz pretinieki spēja atspēlēties no sarežģītās situācijas. Zviedrijas tenisistam pēc tam bija nepieciešama ārsta palīdzība, taču viņš spēli varēja turpināt. Pie Ostapenko serves pretinieki ieguva trīs breika iespējas, un viņi realizēja otro. Jana/Midelkups veiksmīgi aizvadīja serves geimu, izlīdzinot rezultātu, bet tad pie Lindsteda serves panāca arī setbumbas, taču latvietes pārstāvētais duets abas atspēlēja un turpināja cīņu. Vēlāk zviedram ar labu uzbrukumu serves uzņemšanā izdevās iegūt breikbumbu, un pēc Ostapenko sitiena Jana sita ārpus laukuma. Ostapenko servēja par uzvaru pirmajā setā, un viņa to darīja ļoti veiksmīgi, izspēlēs izceļoties arī ar labiem uzbrukuma sitieniem, un sekmēja uzvaru pirmajā setā.

Otro setu Latvijas un Zviedrijas tenisisti iesāka pārliecinoši, divreiz laužot pretinieku serves un diezgan ātri iegūstot vadību ar 5-1. Mačs noslēdzās ar Ostapenko "sausā" aizvadītu serves geimu.

Ostapenko pirmo reizi spēlēs Vimbldonas čempionāta jaukto dubultspēļu finālā, bet pusfinālā viņa spēlēja otro reizi. Vienspēlēs viņa Vimbldonā spēlējusi pusfinālā, taču 2017. gadā triumfēja "French Open".

Lindsteda augstākais sasniegums dubultspēļu rangā ir trešā vieta 2013. gadā, bet šobrīd viņš ierindojas 64. vietā. Viņš trīs reizes spēlējis Vimbldonas čempionāta dubultspēļu finālā. Savukārt 2014. gadā Lindsteds kļuva par "US Open" čempionu. Savukārt Ostapenko dubultspēļu rangā ieņem 31. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!