Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko pārī ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku otrdien izcīnīja grūtu uzvaru Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā dubultspēlēs.

Ar ceturto numuru izliktās Ostapenko un Kičenoka ceturtdaļfināla cīņā ar 4-6, 6-1, 7-5 pieveica ar astoto numuru izliktās Šuko Aojamu no Japānas un taivānieti Haočinu Čaņu.

Pirmajā setā Latvijas un Ukrainas pāris palika bez breikbumbām, bet pretinieces vienreiz lauza servi un svinēja panākumu ar 6-4. Otrajā setā Ostapenko/Kičenoka pārliecinoši reabilitējās un ar diviem breikiem pēc kārtas triumfēja ar 6-1, panākot izšķirošo setu.

Trešajā setā Aojama/Čaņa ar vienu breiku ātri panāca 3-0, taču Ostapenko/Kičenoka atspēlējās un bija tuvu 4-4 panākšanai, bet pretinieces astotajā geimā lauza Latvijas un Ukrainas dueta servi. Līdz ar to nākamajā geimā viņas varēja servēt par uzvaru spēlē, turklāt tika pat pie mačbumbas, ko Ostapenko/Kičenoka atspēlēja un īstajā brīdī lauza sāncenšu servi.

Šāds pavērsiens šķietami salauza Aojamu/Čaņu, jo viņas neizrādīja absolūti nekādu pretestību Ostapenko/Kičenokas serves geimā, rezultātam kļūstot 5-5. Latvijas un Ukrainas duets neapstājās un turpināja spēlēt pārliecinoši - sekoja vēl viens breiks un veiksmīgi izservēts viss mačs.

Pusfinālā Ostapenko/Kicēnoka tiksies ar turnīra otro numuru, Čehijas pāri Barboru Krejčīkovu un Kateržinu Sinjakovu.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Ostapenko un Kičenoka ar 2-6, 7-5, 6-3 pārspēja Francijas tenisisti Oseanu Dodēnu un Tatjanu Mariju no Vācijas. Dubultspēļu turnīra turpinājumā viņas ar 6-2, 7-6 (7:5) pārspēja Arianni Hortono un Demi Shūrsu no Nīderlandes. Savukārt astotdaļfinālā Latvijas un Ukrainas duets ar rezultātu 5-7, 6-4, 6-2 pieveica Lielbritānijas tenisistes Herietu Dārtu un Heteri Votsoni.

Svētdien Ostapenko ar sāpīgu zaudējumu noslēdza arī vienspēļu turnīru, astotdaļfināla spēlē ar 7-5, 5-7, 5-7 piekāpjoties Vācijas pārstāvei Tatjanai Marijai.

Ostapenko turpina cīņas jauktajās dubultspēlēs, kur duetā ar kolumbieti Robertu Farahu izdevies tikt līdz ceturtdaļfinālam. Cīņa par vietu pusfinālā gaidāma otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!