Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pārī ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku pirmdien sasniedza Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālu dubultspēlēs.

Ar ceturto numuru izliktās Ostapenko un Kičenoka astotdaļfināla mačā ar rezultātu 5-7, 6-4, 6-2 pārspēja Lielbritānijas tenisistes Herietu Dārtu un Heteri Votsoni.

Pirmajā setā Ostapenko nevedās serves geimi, un pretinieces divreiz pie viņas serves uzvarēja geimus. Abas reizes Ostapenko/Kičenoka spēja atspēlēties. Pirmā seta izskaņā arī Kičenokai neizdevās serves geims, un Votsone/Dārta ieguva iespēju noslēgt setu. Latvijas un Ukrainas tenisistu duets pie pretinieču serves ieguva divas breikbumbas (40:15), taču tās neizmantoja. Garā geimā britu tenisistes tomēr nosargāja savu servi un izvirzījās vadībā visā mačā.

Ostapenko un Kičenoka otro setu iesāka apņēmīgi, kā arī izdevās izvairīties no kļūdām pie savas serves. Tad arī izdevās lauzt pretinieču servi un izvirzīties vadībā ar rezultātu 4-1. Droši aizvadīt visu otro setu neizdevās, un Kičenokai neizdevās nosargāt savu servi. Lielbritānijas duets turpinājumā rezultātu izlīdzināja (4-4). Ostapenko aizvadīja vēl vienu drošu serves geimu, bet turpinājumā viņa un Kičenoka 10 minūšu garā geimā tikai ar sesto piegājienu izmantoja setbumbu, panākot izšķirošo setu.

Trešajā setā pēc pirmajiem geimiem rezultāts bija 2-2, bet tad Ostapenko/Kičenoka lauza pretinieču servi un izvirzījās vadībā ar 5-2. Pie pretinieču serves izdevās iegūt divas mačbumbas, taču Lielbritānijas tenisistes tās atspēlēja. Tomēr Latvijas tenisistes pārstāvētais duets tika pie vēl vienas iespējas, kuru Ostapenko izmantoja ar precīzu uzbrukumu no labās.

Ceturtdaļfinālā Ostapenko un Kičenokas pretinieces būs japāniete Šuko Aojama un taivāniete Haočina Čaņa, kuras izsētas ar astoto numuru.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Ostapenko un Kičenoka ar 2-6, 7-5, 6-3 pārspēja Francijas tenisisti Oseanu Dodēnu un Tatjanu Mariju no Vācijas. Dubultspēļu turnīra turpinājumā viņas ar 6-2, 7-6 (7:5) pārspēja Arianni Hortono un Demi Shūrsu no Nīderlandes.

Svētdien Ostapenko ar sāpīgu zaudējumu noslēdza arī vienspēļu turnīru, astotdaļfināla spēlē ar 7-5, 5-7, 5-7 piekāpjoties Vācijas pārstāvei Tatjanai Marijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!