Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien, 17. janvārī, Melburnā "Australian Open" pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-7 (7:9), 6-4, 6-1 pārspēja Slovākijas pārstāvi Annu Karolīnu Šmīdlovu.

Ar 26. numuru izliktajai Ostapenko (WTA 28.) vajadzēja divas stundas un 15 minūtes, lai savā otrajā savstarpējā mačā pārspētu Šmīdlovu (WTA 90.). Līdz šim abos mačos Latvijas tenisiste pārspējusi pretinieci no Slovākijas.

Otrajā kārtā Ostapenko tiksies ar amerikānieti Alisoni Rīski (WTA 57.). ASV tenisiste pirmās kārtas mačā ar 6-2, 6-2 uzvarēja horvātieti Donnu Vekiču (WTA 69.).

Ostapenko spēles sākums izvērtās smagnējs, un viņa nonāca iedzinējos ar rezultātu 0-3, bet pēc tam viņa sajuta spēles ritmu un uzvarēja piecus geimus pēc kārtas. Ostapenko pie rezultāta 5-4 zaudēja serves geimu, un cīņa nonāca līdz taibreikam. Arī tajā Ostapenko bija iespējas noslēgt pirmo setu, taču viņai tas neizdevās. Šmīdlova sagaidīja savu iespēju un uzvarēja pirmo setu.

Otro setu Ostapenko iesāka pārliecinošāk, viņa lauza pretinieces servi un izvirzījās vadībā ar 4-1, tomēr Šmīdlovai izdevās atspēlēties un izlīdzināt rezultātu. Taču Latvijas tenisiste nepieļāva pretinieces izrāviena turpināšanos, viņa nosargāja savu servi, bet tad svarīgā brīdi "nobreikoja" slovākieti un uzvarēja otro setu.

Trešajā setā geimā izspēles ritēja punkts punktā, bet Ostapenko spēja veiksmīgāk nospēlēt galotnes. Viņa divreiz lauza pretinieces servi un izcīnīja sev vietu otrajā kārtā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!