Foto: LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko apzinās, ka Federāciju kausa izcīņas pārspēļu par vietu Pasaules pirmajā grupā pirmās dienas mačs pret Andrea Petkoviču būs sarežģīts, jo iepriekšējās tikšanās reizes viņām bija saspringtas, preses konferencē pirms dueļa ar Vāciju stāstīja pati Ostapenko.

Jau vēstīts, ka piektdien Ostapenko un Petkovičas duelis atklās Federāciju kausa izcīņas pārspēles starp Latviju un Vāciju par vietu Pasaules pirmajā grupā. Dienas otrajā spēlē Latvijas izlases otrais numurs Diāna Marcinkeviča spēkosies ar Jūliju Gērgesu, kas ir Vācijas izlases līdere.

Ostapenko ar Petkoviču karjeras laikā tikusies divas reizes, un abas reizes uzvarēja Latvijas tenisiste.

"Spēles pret Petkoviču bija ļoti saspringtas. Mūsu pēdējā spēle bija interesanta, jo mēs toreiz nespēlējām pārāk labi, bet es trešajā setā uzvarēju ar 7-5. Viņa ir lieliska spēlētāja ar lielu pieredzi. Viegli nebūs, bet, ja spēlēšu labi, varu uzvarēt. Gada sākums man bija smags. Tagad es strādāju vēl vairāk un turpinu atgriezties labākajā formā," teica Ostapenko.

Tā kā Anastasija Sevastova nevar palīdzēt Latvijas izlasei, pasaules ranga 267. vietā esošā Marcinkeviča būs valstsvienības otrais numurs.

"Viss ir ļoti labi, mums bijuši labi treniņi. Tas, ka Ostapenko rīt sāks, mums ir pozitīvi, līdz ar to Diānai būs nedaudz vieglāk," teica Latvijas izlases kapteinis Adrians Žguns. "Esam gatavi cīnīties. Diāna ir vairāk pieredzējusi nekā Daniela Vismane, tāpēc izvēlējāmies viņu. Tā būs svarīga spēle."

Pati Marcinkeviča neslēpa, ka gaidāmās spēles būs vienas no svarīgākajām viņas karjerā. "Pirmo reizi spēlēšu vienspēli "Arēnā Rīga". Paldies kapteinim par lēmumu ielikt mani spēlēt," sacīja tenisiste

Lai arī Gērgesa ir pārliecinoša favorīte mačā pret Marcinkeviču, viņa tomēr sagaida, ka spēle varētu būs pietiekami līdzīga.

"Federāciju kauss ir citādāks turnīrs, jo šeit rangiem nav tādas nozīmes. Šeit ir citādāks spēļu scenārijs, komanda un līdzjutēji atbalsta savējos, un spēlētājas nespēlē tikai sevi, bet arī par visu valsti," norādīja Gērgesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!