Foto: Publicitātes foto

Latvijas jaunā tenisiste Jeļena Ostapenko piektdien izcīnīja uzvaru Zviedrijā notiekošā Helsingborjas ITF 10 000 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību finālmačā.

Ostapenko tādējādi ieguvusi savu otro ITF raudzes dubultspēļu titulu karjerā.

Aizvadītajā finālspēlē Ostapenko pārī ar mājinieci Ellenu Algurinu ar 6-2, 6-7 (4:7), 10:7 uzvarēja zviedrieti Kornēliju Listeri un Lizanni van Rietu no Nīderlandes, kuras bija izliktas ar ceturto numuru.

Par uzvaru turnīrā Latvijas tenisiste nopelnījusi 12 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Pirms tam dubultspēļu pirmajā kārtā Ostapenko/Algurina ar 6-1, 6-4 pieveica vācietes Mihaelu Frliku un Annu Klasenu, kuras bija izliktas ar trešo numuru, ceturtdaļfināla mačā ar 6-1, 5-7, 10-7 uzvarēja vēl vienu zviedrieti Luīsi Brunskogu un Annu Smitu no Lielbritānijas, bet pusfināla mačā Latvijas un Zviedrijas duets ar 6-2, 6-1 pārliecinoši uzvarēja Annu Katalinu Alzati Esmurzaevu no Nīderlandes un baltkrievieti Darju Šulzanoku.

Helsingborjas turnīrā Ostapenko ir iespēja izcīnīt arī otro ITF vienspēļu titulu karjerā. Ostapenko pretiniece finālā būs viņas pāriniece dubultspēlēs Algurina.

Kā ziņots, šī gada sākumā viena no talantīgākajām Eiropas jaunajām tenisistēm Ostapenko piedalījās Austrālijas atklātā čempionāta junioru sacensībās, aizkļūstot līdz ceturtdaļfinālam vienspēlēs.

Pērnā gada beigās tieši Zviedrijā Ostapenko izcīnīja pirmos ITF titulus vienspēlēs un dubultspēlēs karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!