Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā dāmu tenisiste Jeļena Ostapenko trešdien, 19. aprīlī, zaudēja Štutgartes "WTA 500" sērijas turnīra otrajā kārtā, kaut gan vēl otrajā setā servēja par uzvaru mačā.

Pasaules 22. rakete Ostapenko ar 6-1, 5-7, 3-6 piekāpās planētas ceturtajai raketei Onsai Žabērai, kura sacensībās izlikta ar trešo numuru.

Vēl otrajā setā Ostapenko bija vadībā ar 6-1, 5-3 un arī servēja par uzvaru, taču nespēja noslēgt maču.

Šo WTA turnīru Ostapenko noslēgusi ar 55 pasaules ranga punktiem un 10 086 ASV dolāru naudas balvu.

Ostapenko šo maču sāka satriecoši - kaut gan Žabēra jau pirmajā geimā lauza viņas servi, latviete turpinājumā bija neapturama. Viņa ar sev raksturīgo agresīvo spēles stilu un spēcīgajiem sitieniem neatstāja tunisietei nekādas izredzes. Uzvaras nākamajos sešos geimos un graujošs pirmais sets ar 6-1.

Līdzīga aina bija vērojama arī otrā seta sākumā. Žabēra bija labāka pirmajā geimā, bet nākamos trīs uzvarēja Ostapenko. Latviete tuvojās pārliecinošai vietai ceturtdaļfinālā un pie 5-4 servēja par uzvaru mačā. Tomēr viņa pēc nonākšanas iedzinējos ar 0:40 nespēja atgūties un uzreiz pēc tam arī bija zaudējusi spēles pavedienu, dodot iespējas Žabērai atgūties.

Ostapenko pārliecinošais sniegums bija pagaisis, viņa pieļāva arvien vairāk kļūdu, kamēr Žabēra atguva spēles garšu un izpildīja jaudīgas pirmās serves. Izšķirošā - trešā - seta sākumā abas tenisistes neļāva sevi nobreikot, taču pirmā "salūza" Ostapenko - lieliski atgriezta latvietes serve un saīsinātais sitiens ļāva Tunisijas pārstāvei iegūt izšķirošu breiku. To Latvijas pirmā rakete tā arī nespēja atspēlēt, kaut gan turpinājumā bija divas breika iespējas.

Iepriekš pirmās kārtas mačā Ostapenko ar 6-2, 6-1 sagrāva Lielbritānijas pirmo raketi Emmu Radukanu (WTA 68.).

Portāls "Delfi" piedāvā šīs spēles teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!