Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisistei Jeļenai Ostapenko pārī ar zviedru Robertu Lindstedu neizdevās iegūt prestižā Vimbldonas čempionāta titulu jauktajās dubultspēlēs.

Jaukto dubultspēļu finālā 69 minūšu laikā Ostapenko/ Lindsteds ar 2-6, 3-6 piekāpās Latišai Čanai (Taivāna) un Ivanam Dodigam (Horvātija), kuri savam divkārtējo "French Open" čempionu titulam tagad pievienojuši Vimbldonas titulu.

Ostapenko/ Lindsteds neveiksmīgi iesāka spēli, ātri nonākot iedzinējos ar 0-5. Latvijas/ Zviedrijas duets tad uzvarēja vienu geimu, lauza pretinieku serves geimu, tomēr Ostapenko zaudēja serves geimu, kas ļāva uzvarēt Čanai/ Dodgam pirmo setu.

Lai gan ne Ostapenko, ne Lindsteds šoreiz nerādīja to labāko sniegumu, Latvijas/ Zviedrijas duets otrajā setā spēja saasināt cīņu, turklāt izvairoties jau sākumā no zaudēta serves geima. Astotajā geimā pretiniki uzvarēja Ostapenko serves geimu, bet drīz pēc tam Dodigs nodrošināja Taivānas/ Horvātijas duetam uzvaru.

Atgādinām, ka Ostapenko šogad Vimbldonas čempionātā izstājās pirmajā kārtā gan vienspēlēs, gan sieviešu dubultspēlēs, un tikai pēc šīm neveiksmēm izlēma startēt jauktajās dubultspēlēs, kas izrādījās ļoti veiksmīgs turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!