Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko piektdien nespēja pārvarēt Maiami turnīra otro kārtu, ar rezultātu 3-6, 6-7 (0:7) piekāpjoties amerikānietei Šelbijai Rodžersai.

Ostapenko šajā turnīrā bija izlikta ar 10. numuru, tāpēc viņai pirmā kārta bija brīva. Tomēr iesaistīšanā turnīrā no otrās kārtas Latvijas tenisiste nebija veiksmīga, un viņa otro reizi šomēnes piekāpās Rodžersai.

Pirmajā setā ritēja līdzīga cīņa, līdz astotajā geimā Ostapenko pieļāva divas dubultkļūdas pēc kārtas un uzdāvināja Rodžersai breiku. Garā noslēdzošajā geimā amerikāniete tomēr nosargāja savu servi un izvirzījās vadībā mačā.

Otrajā setā abas tenisistes apmainījās ar lauztām servēm, un cīņa nonāca līdz taibreikam. Tajā Ostapenko nebija izredžu, un viņa punktus tā arī neguva. Pēc mača Rodžersa norādīja, ka Ostapenko ļoti daudz sūdzējusies par tiesnešu lēmumiem.

Ostapenko šajā mačā realizēja tikai vienu no desmit breikbumbām, bet Rodžersai izdevās realizēt divas no trim.

Ostapenko WTA rangā ieņem 12.vietu, bet Rodžersa atrodama 48. pozīcijā. Ostapenko ar Rodžersu karjerā tikusies piecas reizes, pirmajās trīs uzvarot Latvijas tenisistei. Pirms divām nedēļām Latvijas tenisiste šodienas pretiniecei piedzīvoja zaudējumu Indianvelsas turnīrā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!