Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas pirmā rakete Jeļena Ostapenko jaunajā Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā saglabājusi 12.vietu.

Ostapenko pirmdien, 6. februārī, Abū Dabī "WTA 500" turnīra pirmajā kārtā spēkosies ar ASV tenisisti Danielu Kolinsu. Mačs būs kā piektais centrālajā kortā un varētu sākties plkst.16 pēc Latvijas laika vai vēl vēlākā pēcpusdienā.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 12.vietu, turnīrā izsēta ar piekto numuru, bet Kolinsa rangā atrodas 40.pozīcijā un turnīrā nav starp izsētajām tenisistēm.

Savu 256.pozīciju saglabājusi arī Darja Semeņistaja, kamēr Daniela Vismane zaudējusi divas vietas un šonedēļ ir 286.vietā. Diāna Marcinkēviča (384.) un Kamila Bartone (631.) noslīdējušas par piecām pozīcijām zemāk (384.), bet Anna Ozerova (974.) atguvusi divas vietas. Margaritai Ignatjevai vienas vietas kritums un 1293.pozīcija.

Ranga galvgalī izmaiņu nav un līdere joprojām ir poliete Iga Švjonteka, kurai seko neitrālā tenisiste Arina Sabaļenka. Trešā ir tunisiete Onsa Žabēra, tālāk seko ASV tenisiste Džesika Pegula un Francijas sportiste Karolīne Garsija. Sestā ir Koko Gofa no ASV, septīto pozīciju ieņem grieķiete Marija Sakari, astotā ir neitrālā tenisiste Darja Kasatkina, devītā - šveiciete Belinda Benčiča, bet labāko desmitnieku noslēdz Jeļena Ribakina no Kazahstānas.

Dubultspēlēs Ostapenko saglabā 11.vietu, kamēr Vismane ir par sešām vietām zemāk nekā iepriekš (244.), Marcinkēviča atkāpusies par četrām pozīcijām (249.), bet Semeņistaja ir par piecām vietām augstāk (270.). Bartone noslīdējusi par piecām pozīcijām (510.), Patrīcija Špaka un Elza Tomase savas vietas saglabājušas (abām dalīta 904.), Denīza Marcinkēviča pakāpusies par četrām pozīcijām (943.), Līga Dekmeijere - par divām (1205.), bet Ignatjeva - par vienu (1222.), kamēr Ozerovai šonedēļ kritiens par astoņām vietām (1367.)v

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!