Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko trešdien Romas 1000 punktu WTA sērijas turnīrā ar rezultātu 6-2, 7-6 (7:3) pārspēja Austrālijas tenisisti Ajlu Tomljanoviču, sasniedzot trešo kārtu.

WTA rangā 49. vietā esošajai Ostapenko vajadzēja stundu un 40 minūtes, lai pieveiktu Tomljanoviču, kura rangā ieņem 80. vietu. Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle WTA tūrē.

Ostapenko spēles pirmo setu iesāka lieliski, divreiz laužot pretinieces servi un panākot rezultātu 4-0. Ilgā sestajā geimā Latvijas tenisiste neļāva pretiniecei tikt pie breikbumbas, savukārt turpinājumā droši noveda pirmo setu līdz uzvari.

Arī otro setu Ostapenko sāka ar breiku, taču šoreiz Tomljanoviča uzreiz atbildēja ar pretinieces serves laušanu. Mačs turpinājās ļoti līdzīgā cīņā, bet tad abas tenisistes apmainījās ar uzvarētiem pretinieces serves geimiem. Savukārt devītajā geimā Ostapenko atspēlēja breika deficītu un izlīdzināja rezultātu. Abu duelis nonāca līdz taibreikam.

Taibreikā Ostapenko pēc zaudēta pirmā punkta guva sešus punktus pēc kārtas un ieguva mačbumbu. Tad Tomljanoviča apturēja Ostapenko izrāvienu, bet ar trešo piegājienu Latvijas tenisiste maču noslēdza.

Trešajā kārtā uzvarētāju gaida mačs ar turnīra trešo raketi rumānieti Simonu Halepu vai vācieti Anželiku Kerberi (WTA 26.).

Jau vēstīts, ka otro kārtu trešdien nepārvarēja Anastasija Sevastova (WTA 47.), kura ar rezultātu 2-6, 3-6 piekāpās spēcīgajai Čehijas pārstāvei Karolīnai Plīškovai (WTA 9.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!