Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien sezonas noslēdzošajā "Grand Slam" turnīra "US Open" pirmās kārtas spēlē Ņujorkā ar rezultātu 6-3, 7-6 (9:7) pārspēja serbieti Aleksandru Kruniču.

Šī Ostapenko bija pirmā uzvara šajā sezonā "Grand Slam" turnīros. Tādējādi viņa nopelnīja 70 WTA vienspēļu ranga punktus.

Abām tenisistēm šī bija otrā savstarpējā spēle, un abas tagad uzvaras dala uz pusēm. Abas cīņas notikušas uz cietā seguma kortiem. Ostapenko rangā ieņem 77. vietu, savukārt Kruniča ierindojas 97. pozīcijā.

Ostapenko spēli iesāka ar pretinieces serves laušanu un izvirzīšanos vadībā ar 2-0, tomēr Kruniča uzreiz rezultātu izlīdzināja. Abas tenisistes pēc tam nosargāja savas serves, bet Ostapenko pirmo setu pabeidza trīs uzvarētiem geimiem pēc kārtas, kas ļāva izvirzīties vadībā mačā.

Otrajā setā Ostapenko divas reizes atspēlējās no breika deficīta (0-2, 2-4), bet tad pati divreiz nespēja noturēt breika pārsvaru (5-4, 6-5). Taibreikā sīvā cīņā Ostapenko atspēlēja divas mačbumbas, bet tad viņa trāpīja lieliskus sitienus, kas ļāva izcīnīt uzvaru.

Otrajā kārtā Ostapenko pretiniece būs amerikāniete Elisona Rīske (WTA 36.), kura pirmajā kārtā ar 2-6, 6-1, 6-3 pārspēja spānieti Garvinji Mugurusu (WTA 25.).

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu .


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!