Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pirmdien ASV atklāto tenisa čempionātu tā pirmajā pamatturnīra spēļu dienā apmeklēja 68 059 cilvēki, kas ir "US Open" turnīru rekords, vēstīts čempionāta mājaslapā.

Dienas spēles apmeklējuši 41 050 skatītāji, bet vakara mačus klātienē noskatījušies 27 009 līdzjutēji.

Viens no galvenajiem vakara notikumiem norisinājās Artūra Eša vārdā nosauktajā laukumā, kur 24 tūkstošu cilvēku priekšā tikās ASV tenisiste Serēna Viljamsa un Krievijas pārstāve Marija Šarapova.

Pirms spēles pagājušā gada čempione Naomi Osaka izteicās, ka "uzliks atgādinājumu", lai nepalaistu maču garām, vēsta BBC. Pasaules trešā rakete Rodžers Federers minēja, ka spēli skatīsies, kamēr iesildīsies pats savam pirmās kārtas mačam. Uz spēli, kuras tribīnēs praktiski nebija brīvu vietu, bija ieradies arī bijušais smagsvaru bokseris Maiks Taisons.

Jau ziņots, ka Viljamsa spēlē guva 19. uzvaru pēc kārtas pret Šarapovu, pretinieci sakaujot ar 6-1, 6-1. Savukārt Rodžeram Federeram problēmas sagādāja kvalifikācijas turnīru pārvarējušais Sumits Nagals, kurš pirmo reizi spēlēja "Grand Slam" pamatturnīrā. Šveicietis zaudēja pirmo setu, bet spēja atgūties, lai uzvarētu ar rezultātu 4-6, 6-1, 6-2, 6-4.

Pirmajā spēļu dienā turnīru uzsāka arī Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova, kura ar 6-3, 6-3 apspēlējot Eižēniju Bušāru no Kanādas.

Otrdien pirmo pamatturnīra spēli aizvadīs Jeļena Ostapenko, kura pulksten 18 tiksies ar serbieti Aleksandru Kruniču. Tāpat dalību turnīrā uzsāks 15 gadus vecā amerikāniete Koko Gofa, pasaules pirmā rakete Naomi Osaka un otrajā pozīcijā ATP rangā esošais Rafaels Nadals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!