Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko piektdien, 1. jūlijā, Vimbldonas čempionāta trešajā kārtā spēkosies ar rumānieti Irini-Kamēliji Begu.

Spēli trešajā kortā paredzēts sākt plkst.13 pēc Latvijas laika.

Ostapenko, kura Vimbldonā izsēta ar 12.numuru, tiksies ar pasaules ranga 43.numuru no Rumānijas.

Jau ziņots, ka pirmās kārtas mačā Ostapenko (WTA 17.), ar 6-4, 6-4 pārspēja Francijas tenisisti Oseanu Dodēnu (WTA 85.), bet otrajā ar 6-2, 6-2 pieveica Beļģijas tenisisti Janīnu Vikmaijeri (WTA 606.).

Tikmēr Begu ar 6-4, 6-1 pieveica pasaules ranga 114.numuru no Gruzijas Ekaterini Gorgodzi un ar 6-4, 6-4 - itālieti Elizabetu Kočareto (WTA 119.).

Abas tenisistes līdz šim tikušās vienreiz, 2018.gada Madrides turnīra pirmajā kārtā ar 6-3, 6-3 panākumu svinot rumānietei

Pagājušajā nedēļā Ostapenko sacentās Īstbornas "WTA 500" turnīrā, kurā piedzīvoja neveiksmi finālā, zaudējot Čehijas tenisistei Petrai Kvitovai ar 3-6, 2-6.

Savukārt Rumānijas tenisistei šis šosezon ir pirmais turnīrs uz zāles seguma, pēdējās cīņas aizvadot uz māla Francijas atklātajā čempionātā, kur viņa aizkļuva līdz astotdaļfinālam. Februārī Begu tika līdz pusfinālam Sanktpēterburgā, trijos setos piekāpjoties sacensību galvenajai favorītei grieķietei Marijai Sakri.

Par iekļūšanu trešajā kārtā tenisistes ir jau nopelnījušas pa 90 pasaules ranga punktiem.

Ostapenko 2018.gadā tika līdz Vimbldonas pusfinālam, kamēr Begu 12 iepriekšējās reizēs Vimbldonā divreiz tikusi līdz trešajai kārtai, to paveicot 2015. un 2021.gadā.

2022.gadā Ostapenko ir uzvarējusi 22 no 33 cīņām, bet Begu - 17 no 28 cīņām.

Latvijas tenisiste Vimbldonas čempionātā sacenšas arī dubultspēlēs. Sieviešu dubultspēļu pirmajā kārtā pārī ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku ar ceturto numuru turnīrā izsētais pāris ar 2-6, 7-5, 6-3 pārspēja Francijas tenisisti Oseanu Dodēnu un Tatjanu Mariju no Vācijas.

Kopā ar kolumbieti Robertu Farahu Ostapenko piedalīsies arī jauktajā dubultspēlē, kur pāris izsēts ar septīto numuru. Pirmajā cīņā piektdien pretiniekos būs Bens Maklaklens no Japānas un Taivānas tenisiste Haočina Čaņa.

Vimbldonas čempionāts norisināsies no 27.jūnija līdz 10.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!